I push my fingers into my eyes: Δέκα χρόνια από το Vol 3 των Slipknot
News

I push my fingers into my eyes: Δέκα χρόνια από το Vol 3 των Slipknot

Ας γυρίσουμε δέκα χρόνια πίσω. Ήταν 25 Μαΐου του 2004 όταν το Vol 3: The Subminimal Verses των Slipknot, έσκασε πάνω μας.
Και το θέτω έτσι γιατί θυμηθείτε ότι ήταν μια διαφορετική εποχή. Χωρίς εκτεταμένα preview, χωρίς διαρροές στο internet και με την απόλαυσή του να ακούς κάτι από την μέχρι το τέλος την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του ακόμα ανέπαφη.

Μπορεί το βίντεο κλιπ του Duality να έπαιζε συνεχώς, ως δείγμα της επερχόμενης τρίτης κυκλοφορίας τους, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να μας προϊδεάσει για το τι θα ακούγαμε.

[iframe]<center><iframe width=”640″ height=”480″ src=”//www.youtube.com/embed/6fVE8kSM43I” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe></center>[/iframe]

Μεταξύ μας τώρα, δεν νομίζω να είχε πιστέψει και κανένας τον Joey Jordison όταν είχε πει ότι το άλμπουμ θα είναι μια μίξη Slayer και Radiohead.

Ειδικά όταν το προηγούμενο άλμπουμ τους, το IOWA, μας είχε παρασύρει σε ένα βίαιο ταξίδι το οποίο βέβαια παραλίγο να διαλύσει τη μπάντα.

Και όταν επέστρεψαν τα πράγματα ήταν πλέον αρκετά διαφορετικά. Το μυστήριο με τις μάσκες δεν υπήρχε πια αφού τα πρόσωπα των μελών της μπάντας ήταν φόρα παρτίδα στο internet μετά και το πρώτο άλμπουμ των Stone Sour.

Εκείνη την εποχή το να πεις ότι οι Slipknot θα έχουν μπαλάντες στους δίσκους τους ήταν σαν να το έλεγες για τους Slayer.
Και όμως το συναισθηματικό ξεγύμνωμα της μπάντας έφερε τέτοια αποτελέσματα που ούτε ο πιο αφοσιωμένος οπαδός τους δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Και για μένα οι πιο δυνατές στιγμές αυτού του άλμπουμ είναι παραδόξως οι ήρεμες στιγμές. Μπορεί το Before I forget να πήρε το Grammy, το Duality να παραμένει ακόμα και σήμερα λόγος για να παίρνεις φόρα και χτυπάς με δύναμη στον τοίχο, αλλά η μαγεία του Vol 3 είναι στις κλειστοφοβικές στιγμές που δημιουργούν, το Circle, το Prelude, το Danger Keep Away και το δεύτερο Vermillion.

Δέκα χρόνια μετά είναι εύκολο να καταλάβεις πως αυτό το άλμπουμ έκανε τους Slipknot ίσως το μεγαλύτερο όνομα που έχει βγάλει η σκληρή μουσική τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Και τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του πρώτους τους άλμπουμ εδώ και 6 χρόνια, ας ελπίσουμε ότι εκείνες οι μέρες θα είναι οδηγός για το σήμερα.

[iframe]<center><iframe width=”640″ height=”480″ src=”//www.youtube.com/embed/LvetJ9U_tVY” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe></center>[/iframe]

Slipknot-Vol.-3-The-Subliminal-Verses-2004

[signoff predefined=”Facebook”][/signoff]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ