Ψηφιακοί Τροβαδούροι γράφουν την δική τους μουσική ιστορία στους δρόμους της Αθήνας
News

Ψηφιακοί Τροβαδούροι γράφουν την δική τους μουσική ιστορία στους δρόμους της Αθήνας

Την Δευτέρα 1 Μαρτίου, οι άνθρωποι του SaBarBar Project θα  παρουσιάσουν σε στιχουργούς και συνθέτες, συνεντεύξεις ζωής των κατοίκων Εξαρχείων, που προέκυψαν στην πρώτη φάση του προγράμματος. Είναι μια συνάντηση γνωριμίας και έμπνευσης τραγουδιών για τη γειτονιά των Εξαρχείων, που θα παρουσιαστούν ζωντανά και θεατρικά στους δρόμους της πόλης. Η προσπάθεια αυτή είναι σε συνεργασία με την ανοιχτή πλατφόρμα Troubadours Digital, η οποία και  θα φιλοξενήσει τα τραγούδια των Εξαρχείων που θα προκύψουν από το όμορφο αυτό κάλεσμα.

Καλούμε όλους τους φίλους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο εργαστήρι (είναι ελεύθερη η συμμετοχή) και να μας στείλουν στίχους σε βίντεο για να τα ενσωματώσουμε στο επόμενο Unboxing Troubadours live stream την Κυριακή 7 Μαρτίου.

Η ανοιχτή πλατφόρμα troubadours.gr είναι μια καινοτόμος ιδέα που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ψηφιακό, μουσικό χάρτη ιστοριών της πόλης, βασισμένων σε συνεντεύξεις ζωής ή και απλές online καταχωρήσεις των κατοίκων της.

Στον χάρτη αυτόν καλούνται να πλοηγηθούν στιχουργοί και συνθέτες, ούτως ώστε να εμπνευστούν από αυτές τις ιστορίες και τελικά να ανεβάσουν τα κομμάτια που θα προκύψουν, έκαστο στην τοποθεσία στην οποία διαδραματίστηκε, αφηγήθηκε ή γεννήθηκε υπό οποιαδήποτε έννοια η ιστορία που τους ενέπνευσε.

Το troubadours.gr έχει ως στόχο του να εμπνεύσει όσο περνάει ο καιρός ακόμη περισσότερους καλλιτέχνες και καθημερινούς ανθρώπους να ανεβάσουν την ιστορία τους ή να εμπνευστούν από την ιστορία κάποιου άλλου για το επόμενο μουσικό ή στιχουργικό τους πόνημα. Με την επέκταση του χάρτη θα μπορέσουν να τεθούν τα θεμέλια για την δημιουργία ενός ευρέος δικτύου καλλιτεχνών και -γιατί όχι- και ενός νέου φιλόδοξου καλλιτεχνικού ρεύματος, που στην μετά-covid-19 περίοδο θα μπορέσει ενδεχομένως να ενσαρκωθεί και ζωντανά στους δρόμους της πόλης στους οποίους γεννήθηκε η αρχική σύλληψη της ιδέας.

Οι πρώτες ιστορίες και τραγούδια έχουν ήδη αρχίσει να προστίθενται στον χάρτη, βασισμένα σε εξιστορήσεις κατοίκων των Εξαρχείων, στα πλαίσια της αλληλέγγυας δράσης SabarBar αλλά και σε συνεντέυξεις εργαζομένων της Ομόνοιας που πάρθηκαν από τους εμπνευστές του project και μετατράπηκαν σε στίχους από τον στιχουργό Χρήστο Κανελλόπουλο.

Η δεύτερη παρουσίαση της εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί στο live show “Unboxing Troubadours” την Κυριακή 7 Μαρτίου, 19:00-19:45, μέσω της συχνότητας του m-word web radio. Μέσα σε αυτά τα 45 λεπτά, οι Κατερίνα Πρωτονοταρίου και Γιώργος Σαχίνης της ομάδας troubadours.gr θα μας ξεναγήσουν στην ψηφιακή εφαρμογή.

To live-stream θα μεταδοθεί από το studio Local Stage σε συντονισμό της Μαρίας Χατζηγιάννη. Παρακολουθήστε το στις τοποθεσιες:

https://troubadours.gr
www.urbandigproject.org

Event page: https://www.facebook.com/events/441686947282531

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ