Πρόεδρος Rock and Roll Hall of Fame: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Iron Maiden είναι σημαντική μπάντα»
News

Πρόεδρος Rock and Roll Hall of Fame: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Iron Maiden είναι σημαντική μπάντα»

Η κριτική που δέχεται το Rock and Roll Hall of Fame για το σνομπάρισμα μεγάλων heavy metal συγκροτημάτων όλα αυτά τα χρόνια, είναι έντονη και φέτος έγινε ακόμα μεγαλύτερη, αφού παρά το γεγονός ότι ήταν υποψήφιοι δεν επιλέχθηκαν, ούτε οι Iron Maiden αλλά ούτε και οι Rage against the Machine.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, WBAB, o CEO του Rock and Roll Hall of Fame ρωτήθηκε για το θέμα και πιο συγκεκριμένα για τους Iron Maiden.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Iron Maiden είναι σημαντική μπάντα με μεγάλη επιρροή και για αυτό ήταν υποψήφιοι φέτος, μαζί με άλλους 15 καλλιτέχνες και όταν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία ήταν ψηλά. Έτσι δεν αμφισβητούμε το πόσο σημαντικοί είναι.  Από αυτούς που ήταν υποψήφιοι όλα αυτά τα χρόνια, πάνω από το 80% τελικά έχουν μπει στο Hall of Fame. O καθένας έχει τις προτιμήσεις τους και διαφορετικές επιρροές. Έτσι, όταν βλέπεις τη λίστα μπορείς να μιλήσεις για όλους και το πόσο σημαντικοί είναι» τόνισε ο Greg Harris. 

Ο δημοσιογράφος τόνισε πάντως ότι ίσως θα ήταν καλή ιδέα η μετονομασία του Rock and Roll Hall of Fame σε Music Hall of Fame αφού οι επιλογές έρχονται από όλα τα είδη μουσικής.

«Ο κόσμος έχει τις προτιμήσεις του αλλά νομίζω ότι πρέπει να ανοίξουν λίγο τους ορίζοντες τους για το είναι rock and roll. Είναι μία μεγάλη ομπρέλα. Το Rock and roll ποτέ δεν ήταν μόνο τέσσερις αδύνατοι τύποι, με μακριά μαλλιά και κιθάρες. Είχε πάντα ποικιλία. Νομίζω ότι οι περισσότερες αντιδράσεις έρχονται για τους Hip Hop καλλιτέχνες. Αλλά αυτό το καράβι έχει σαλπάρει, αφού έχουμε ήδη βάλει πολλούς καλλιτέχνες αυτού του είδους. Είναι μεγάλη τέντα και χωράνε όλοι. Το rock and roll είναι attitude, είναι πνεύμα.» 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ