Πρεμιέρα Game of Thrones: Διπλοί πανηγυρισμοί για μία χορταστική επιστροφή
News

Πρεμιέρα Game of Thrones: Διπλοί πανηγυρισμοί για μία χορταστική επιστροφή

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ GAME OF THRONES

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είχαμε μάθει να ζούμε με το φινάλε του Game of Thrones. Φέτος και μετά από αναμονή ενός χρόνου και κάτι η σειρά επέστρεψε επιτέλους μετά από έναν χρόνο και κάτι και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Όχι, δεν έγινε κάτι συνταρακτικό, όχι δεν πέθανε κανένας και όχι ο ρυθμός δεν ήταν καταιγιστικός.

Αλλά δεν χρειαζόταν τίποτα από τα παραπάνω. Η σειρά πήρε το χρόνο της, μας έδειξε σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές, αφιέρωσε πολλά λεπτά στον καθέναν και τις ιστορίες του και μας τράβηξε ξανά μέσα στον λαβύρινθο της.

Η εναρκτήρια σκηνή με την Άρια να σκοτώνει ΟΛΟΥΣ τους Φρέι μας έδωσε αφορμή για πανηγυρισμούς από νωρίς, αφού όση εκδίκηση για τον Ματωμένο Γάμο και να δούμε δεν τη χορταίνουμε ποτέ.

Η δεύτερη αφορμή για πανηγυρισμούς ήταν το φινάλε, όπου η Ντενέρις επιτέλους και μετά από έξι ολόκληρες σεζόν και αφού το καθυστέρησε αρκετά είναι η αλήθεια, πάτησε επιτέλους το πόδι της στο Γουέστερος. Και την ώρα που ακούμπησε το χέρι της στην άμμο η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε ξεκίνησε. Ναι έχουμε ακόμα έξι επεισόδια για το τέλος αυτού του κύκλου και ναι υπάρχει άλλη μία σεζόν, αλλά πλέον το νιώθεις βλέποντας τη σειρά ότι βαδίζουμε προς το τέλος.

Όσο για τους υπόλοιπους; Ο Τζον Σνόου φροντίζει να δείχνει ποιος είναι πλέον το αφεντικό στο Βορρά, αλλά τελικά ίσως η βοήθεια της Σάνσα (που μπορεί να είναι λίγο εκνευριστική) να τον κάνει να αποφύγει τα λάθη του πατέρα και του αδελφού του. Και αυτοί πίστευαν ότι κάνουν το σωστό και ξέρουμε πάρα πολύ καλά το πως κατέληξαν.

Σε αντίθεση πάντως με αυτούς, ο Σνόου καταλαβαίνει το σημαντικότερο από όλα. Ο μεγάλος εχθρός έρχεται πέρα από το τοίχος και δεν είναι άλλος από τους White Walkers που έχουν πλέον μαζί τους και έναν γίγαντα.

Και μιας που λέμε για τον Βορρά, πόσο θέλουμε να επικρατήσει στο τέλος και να κάτσει στον θρόνο η πιτσιρικά η Lyanna Mormont που τα δείχνει σε όλους με κάθε ευκαιρία;

Η Σέρσεϊ μπορεί να είναι πλέον βασίλισσα αλλά έχει ξεμείνει από συμμάχους κάτι που προσπαθεί να της θυμίσει ο Τζέιμι, που δεν τον βλέπουμε να ψήνεται ιδιαίτερα με την αδελφή του πλέον. Ο Γιούρον όμως μαζί με τους υπόλοιπους από τα Iron Islands έρχεται με χίλια πλοία (που πότε πρόλαβε να τα φτιάξει δεν θα μάθουμε ποτέ) να δώσει χείρα βοηθείας με αντάλλαγμα το χέρι της Σέρσεϊ. Φυσικά αυτή δεν του το δίνει με την πρώτη, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι θα του το δώσει τελικά.

Ο καημένος ο Σαμ δεν περνάει ιδιαίτερα καλά στην Ακρόπολη και το μοντάζ της καθημερινότητας του θα έπρεπε να συνοδεύεται με προειδοποίηση να μην έχουμε φάει από πριν, αλλά τουλάχιστον μαθαίνει μία πολύ χρήσιμη πληροφορία. Αυτό που ψάχνουν, το δρακόγυαλο δηλαδή, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους White Walkers, το έχει σε αφθονία το Dragonstone.

Που τυχαίνει να είναι και η νέα κατοικία της Ντενέρις, οπότε αυτή θα είναι λογικά και η αφορμή για να γίνει η συνάντηση της με τον Τζον Σνόου.

Ο Μπραν πέρασε και πάλι από το τείχος αυτή τη φορά προς το Νότο και πλέον μένει να δούμε, πρώτον αν θα πάει να συναντήσει τα αδέλφια του και δεύτερον πότε θα κάνει την επόμενη μαλακία (αντίστοιχη με αυτή που έκανε στοn Χόντορ). Γιατί θα την κάνει είναι σίγουρο, αφού οι δυνάμεις του δεν ελέγχονται ιδιαίτερα εύκολα.

Κλείνοντας να πούμε ότι την πιο ανθρώπινη στιγμή την είχε το Κυνηγόσκυλο, που μαζί με τον Μπέρικ Ντοντάριον, τον Θόρος και τους υπόλοιπους της αδελφότητας χωρίς λάβαρα φτάνουν στο σπίτι που είχε βρεθεί ξανά ο Κλεγκέιν στην 4η σεζόν (Breaker of Chains). Τότε είχε κλέψει από τον πατέρα και την κόρη και είχε δικαιολογήσει τον εαυτό του στην Άρια λέγοντας της ότι δεν θα επιζήσουν είτε τους έκλεβε είτε όχι. Το θεάμα των νεκρών φαίνεται ότι τον λυγίζει και βλέπουμε πλέον έναν χαρακτήρα που έχει κάνει στροφή 180 μοιρών από τότε που τον γνωρίσαμε.

Θα ακολουθήσει ηρωικός θάνατος; Πολύ πιθανό…

Το όραμα που βλέπει πάντως στις φλόγες με τους White Walkers να προσπαθούν να φτάσουν στο τοίχος από την ανατολική πλευρά, μας βάζει στο δρόμος της σύγκρουσής αφού εκεί κατευθύνονται ο Τόρμουντ και οι άντρες του.

Και κάπως έτσι αφήσαμε πίσω μας την πρεμιέρα που είχε στόχο να μας βάλει σιγα σιγά σε ρυθμούς και ετοιμαζόμαστε για τον καταιγισμό της συνέχεια.

Shall we begin;

Το δεύτερο επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones θα προβληθεί στις 23 Ιουλίου. Δείτε εδώ το trailer.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ