Πώς να αποφύγετε τα spoiler για το Endgame και όχι μόνο
News

Πώς να αποφύγετε τα spoiler για το Endgame και όχι μόνο

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Μπαίνουμε σε μία εβδομάδα που αναμένεται να αφήσει βαρύ το σημάδι της στην ποπ κουλτούρα, αφού την Πέμπτη κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους το Endgame των Avengers, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ακολουθεί το τρίτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones με την μεγάλη μάχη του Winterfell.

Και φυσικά όλοι μας θέλουμε να μπούμε σε αυτές τις προβολές χωρίς να μας το έχει χαλάσει κάποιος κάνοντας spoiler από πριν.

Ακόμα λοιπόν και αν είμαστε οι πιο προσεκτικοί άνθρωποι του κόσμου, μπορεί σε μια στιγμή αδυναμίας να την πατήσουμε και ποιον θα κατηγορήσουμε μετά ε; Αυτοί που ακολουθούν είναι μερικοί τρόποι για να έχουμε καλυμμένα τα νώτα μας στις περιηγήσεις μας στα social media.

Twitter

Ευτυχώς το Twitter μας παρέχει ένα χρήσιμο εργαλείο για αυτή την κρίσιμη μάχη. Είναι το mute και μπορείτε να το βρείτε στο Settings and Privacy του λογαριασμού σας και από εκεί να επιλέξετε το Privacy and Safety από το αριστερό μενού.

Από εκεί πηγαίνοντας στο Privacy μπορείτε να επιλέξετε το Muted και θα σας δώσει δύο επιλογές, τα muted accounts και muted words.

Προσθέτοντας πολλές διαφορετικές λέξεις μπορείτε να γλιτώσετε από κάθε πιθανή και απίθανη  απόπειρα spoiler.

H λέξη Avengers που βλέπετε στην εικόνα είναι η πιο προφανής για να της βάλετε σίγαση, αλλά σε καμία περίπτωση μην μείνετε εκεί.

Βάλτε ακόμα τα:

Endgame
Thanos
Spoiler
Spoilers
Marvel
Infinity war
Captain America
Iron Man

Από εκεί και πέρα… παίξτε μπάλα με όποιες άλλες λέξεις νομίζετε ότι μπορούν να σας προστατέψουν και φυσικά προσαρμόστε ανάλογα τις λέξεις για το Game of Thrones.

Reddit

Αν και καλό θα ήταν να το αποφύγετε γενικότερα, αν επιμείνετε στη χρήση του τότε να μείνετε πάση θυσία μακριά από αυτά τα subreddits.

  • r/4chan
  • r/BeautyGuruChatter
  • r/boxoffice
  • r/freefolk
  • r/ImGoingToHellForThis
  • r/MarvelStudiosSpoilers
  • r/classic4chan
  • r/greentext
  • r/SquaredCircle

Facebook

Δυστυχώς το Facebook δεν παρέχει εργαλείο σίγασης συγκεκριμένων λέξεων και αν θέλετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξωτερικό εργαλείο όπως το Social Fixer που είναι επέκταση για τον Chrome.

Μπορείτε επίσης να κάνετε προσωρινό unfollow στις μεγάλες entertainment σελίδες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού που ακολουθείτε. Σε περίπτωση που δεν το κάνετε, μην μπείτε στον πειρασμό να διαβάσετε σχόλια σε δημοσιεύσεις. Ακόμα και αν η δημοσίευση είναι προσεκτική στον τίτλο και τη φωτογραφία, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποιος εξυπνάκιας θα την κάνει την παπαριά του και θα γράψει κάτι στα σχόλια.

Το unfollow ή το snooze εφαρμόστε το και σε φίλους σας που έχουν την τάση να κάνουν status με σπόιλερ.

Η επίσκεψη και μόνο στην κεντρική σελίδα του youtube αποτελεί από μόνη της συνταγή για καταστροφή αν έχετε πρόσφατα βίντεο που αφορούν τους Avengers και το Game of Thrones, ενώ μία ακραία λύση ίσως να είναι η χρησιμοποίηση του Block Site. Βάλτε εκεί όλα τα site που μπορεί να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη και ξεμπερδέψατε.

Τέλος, προσπαθήστε να δείτε το Endgame αλλά και το Game of Thrones στα πρώτα δύο 24ωρα από την πρεμιέρα τους, μετά από αυτό το διάστημα ακόμα και αν σταματήσετε να μπαίνετε στο internet δεν αποκλείεται εκεί που περπατάτε στο δρόμο κάποιος να το συζητά και να το φάτε τελικά το spoiler από εκεί που δεν το περιμένατε. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό αυτό το τελευταίο, μας έχει συμβεί πιστέψτε μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ