Μάλλον θα αργήσουμε να δούμε ξανά ενεργούς τους Porcupine Tree
Music

Μάλλον θα αργήσουμε να δούμε ξανά ενεργούς τους Porcupine Tree

Το τελευταίο άλμπουμ των Porcupine Tree, The Incident, κυκλοφόρησε το 2009. Από τότε ο Steven Wilson έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ, ένα με τους Storm Corossion και άλλο ένα με τους Blackfield.

Ένα ακόμα προσωπικό άλμπουμ έρχεται τις επόμενες ημέρες με τίτλο «Hand. Cannot. Erase.» και με αφορμή την κυκλοφορία του ο Steven Wilson μίλησε στο Rock Hard και τον Σάκη Φράγκο.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ, αλλά εμείς κρατήσαμε αυτό το κομμάτι που αναφέρεται στους Porcupine Tree. Το συμπέρασμα είναι ότι ακόμα κι αν τους ξαναδούμε ενεργούς αυτό θα αργήσει αφού του βάρος πλέον το έχει ρίξει στη solo καριέρα του.

…Θεωρείς λοιπόν ότι επαναλαμβανόσουν με τους PORCUPINE TREE;

Ναι, είχα ξεκινήσει να επαναλαμβάνομαι.

Αυτός δηλαδή είναι και λόγος που η μπάντα είναι σε χειμερία νάρκη…

Ναι. Δεν μπορούσα να δω που θα μπορούσαμε να πάμε στη συνέχεια. Ένα από τα προβλήματα που έχουν τα συγκροτήματα, το οποίο όμως είναι και από τα δυνατά σημεία της, είναι ότι υπάρχει μία πολύ μικρή περιοχή στην οποία όλοι συμφωνούν ότι «αυτή είναι η μουσική που θέλουμε να παίζουμε». Όλοι έχουν τα δικά τους μουσικά γούστα και υπάρχει μία πολύ μικρή περιοχή όπου όλα αυτά τα γούστα ενώνονται και δημιουργούν τον ήχο του συγκροτήματος, κάτι το οποίο είναι σπουδαίο, γιατί η μπάντα έχει ισχυρή ταυτότητα και ισχυρή προσωπικότητα.

Όσο περισσότερους δίσκους βγάζεις, όμως, τόσο πιο πολύ επαναλαμβάνεσαι και κινείσαι συνεχώς στο ίδιο επίπεδο. Μετά το “The incident”, δεν μπορούσα να φανταστώ που θα μπορούσαμε να πάμε σε μουσικό επίπεδο κι από την άλλη ήθελα να κάνω πράγματα για τα οποία ήμουν σίγουρος ότι οι υπόλοιποι στο γκρουπ δεν θα συμφωνούσαν. Ένα συγκρότημα είναι μία δημοκρατία. Οπότε αποφάσισα ότι εκείνη ήταν η στιγμή να σταματήσω. Δεν ήθελα να συνεχίσω μόνο και μόνο επειδή ο κόσμος περίμενε από εμάς να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε. Εγώ ήθελα να το κάνω επειδή είχαμε κάτι καινούργιο να πούμε, μία νέα μουσική κατεύθυνση που θα μπορούσαμε να εξερευνήσουμε και ειλικρινά δεν μπορούσα να πω κάτι τέτοιο εκείνη την περίοδο.

Οπότε οι PORCUPINE TREE έφτασαν στο τέλος τους;

Δεν θα ήθελα να το πω αυτό. Δεν θέλω να το κάνω δραματικό και να πω ότι διαλυθήκαμε, γιατί όλες οι μπάντες βρίσκονται και πάλι μαζί τελικά, με την εξαίρεση των ABBA! Πιστεύω ότι θα έρθει και πάλι μία στιγμή που θα έχουμε κάτι καινούργιο να πούμε. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα τώρα, όμως, είναι ότι αν επέστρεφαν οι PORCUPINE TREE τώρα, θα ήταν με τη μορφή side-project της προσωπικής μου καριέρας.

Αν κάποιος νομίζει ότι η προσωπική μου καριέρα είναι το side-project των PORCUPINE TREE, το βλέπει από την εντελώς αντίθετη άποψη απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα… Αν κάναμε λοιπόν καινούργιο δίσκο –δεν ξέρω αν θα είναι ο τελευταίος ή κάτι τέτοιο- θα πρέπει να ταιριάζει στη σόλο καριέρα μου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ