Οι Porcupine Tree επέστρεψαν με νέο τραγούδι - Έρχεται και δίσκος τον Ιούνιο!
News

Οι Porcupine Tree επέστρεψαν με νέο τραγούδι – Έρχεται και δίσκος τον Ιούνιο!

Ανέλπιστα καλά νέα από το στρατόπεδο των Porcupine Tree που επέστρεψαν με νέο υλικό μετά από 12 χρόνια. Η μπάντα παρουσίασε το τραγούδι Harridan, με διάρκεια λίγο πάνω από οκτώ λεπτά και ανακοίνωσαν ότι έρχεται και άλμπουμ τον Ιούνιο!

Ο τίτλος της πρώτης νέας δουλειάς μετά από 12 χρόνια είναι CLOSURE / CONTINUATION και είναι ήδη διαθέσιμη για προ-παραγγελία εδώ.

Ο Steven Wilson συναντά λοιπόν ξανά τους Richard Barbieri και Gavin Harrison, αλλά από το line-up απουσιάζει στο μπάσο ο Colin Edwin. Σε συνέντευξη τύπου, το γκρουπ εξήγησε πως είχαν αρχίσει να γράφουν μουσική λίγο μετά τη κυκλοφορία του “The Incident”. 

«Το ‘Harridan’ και μερικά ακόμη τραγούδια είχαν δημιουργηθεί λίγο πριν τη κυκλοφορία του “The Incident”. Αρχικά υπήρχαν μέσα σε ένα σκληρό δίσκο με την ονομασία “PT2012”, πιο μετά ως “PT2015”, “PT2018” και ούτω καθεξής. Υπήρξαν και στιγμές που είχαμε ξεχάσει την ύπαρξή τους και στιγμές που θέλαμε να τα ξαναπιάσουμε και να δούμε τι μπορούμε ακόμη να κάνουμε. Ακούγοντας το τελικό αποτέλεσμα, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχε καμία σχέση με τις δουλειές που κάναμε εκτός μπάντας— ο συνδυασμός των DNA όλων των ανθρώπων πίσω από τη μουσική σήμαινε πως αυτά τα tracks δημιουργούσαν χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία ένα ολοκαίνουργιο δίσκο των Porcupine Tree. Θα το ακούσετε όλο αυτό το DNA σε κάθε ήχο του ‘Harridan΄».

Το CLOSURE/CONTINUATION θα είναι διαθέσιμο σε CD, άσπρη κασέτα και διάφορες εκδόσεις βινυλίου, όπως μαύρο, άσπρο και μπλε. Οι θαυμαστές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα audiophile σε περιορισμένη έκδοση με 3 bonus tracks σε clear βινύλιο και CD.

Με διάρκεια οκτώ λεπτών, το “Harridan” βρίσκει τους Porcupine Tree να αναφέρονται στο θάνατο με στίχους όπως, “When we bite the dust/ We will hide our cuts from the world/ When you’re in the dirt/ You don’t show your hurt to the world”.

Του χρόνου θα ξεκινήσουν περιοδεία με αφορμή τη κυκλοφορία του άλμπουμ τους CLOSURE/CONTINUATION.

Το “HARRIDAN” κυκλοφορεί απο την Panik Records και την Sony Music.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ