Πονάει το μυαλό μας με την καμπάνια για το νέο cd του Παντελή Παντελίδη
News

Πονάει το μυαλό μας με την καμπάνια για το νέο cd του Παντελή Παντελίδη

Η περίπτωση του Παντελή Παντελίδη είναι μια φωτογραφία της εποχής που ζούμε στην Ελλάδα. Δεν θα κρίνουμε φυσικά αυτούς που τον ακούνε φανατικά, δικαίωμα τους είναι να τροφοδοτούν τα αυτιά τους με ότι ήχους θέλουν.

Αν κάποιος άλλος του αρέσει να ακούσει κομπρεσέρ ή γάτες που καβαλιούνται, πάλι την ίδια αντιμετώπιση θα είχαμε. Δικαίωμα τους.

Όμως… Μπορούμε να πούμε δυο λογάκια για τον τρόπο που προωθείται το νέο cd του… καλλιτέχνη.

Ο τίτλος του είναι «Εισ-πνοή» και θα έρθει σε δύο μέρη. Το πρώτο έχει τίτλο «Πανσέληνος και κάτι».

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι ο Παντελής Παντελίδης μπαίνει και αυτός στον κόσμο των concept άλμπουμ και θέλει να μας διηγηθεί μία ιστορία.

Διαβάστε τώρα τι λέει το δελτίο τύπου: «Το νέο του άλμπουμ έχει τον αινιγματικό τίτλο «Εισ-πνοή» και την ερχόμενη Κυριακή 30 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το πρώτο του μέρος».

Ναι ναι ο τίτλος Εισ-πνοή, χαρακτηρίζεται αινιγματικός. Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το έγραψαν, λέγοντας τους ότι στην ουσία σημαίνει παίρνω ανάσα. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο αίνιγμα δηλαδή στην όλη υπόθεση. Αν θέλετε κάτι άλλο μπορείτε να πείτε ρουφάω αέρα. Και αυτό καλό είναι.

Συνεχίζουμε:

«Πριν καν κυκλοφορήσει το CD, η φωνή και η μοναδική ερμηνεία του Παντελή ακούγεται ήδη συνεχώς στο ραδιόφωνο, ενώ τα δύο πρώτα single από το «Εισ-πνοή» βρίσκονται κιόλας στις πρώτες θέσεις του airplay. Πρόκειται για τα συγκλονιστικά «Να σου πω» και, βέβαια, το «Σκούπισε τα πόδια σου και πέρασε».

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι μάλλον όποιος έγραψε το κείμενο, δεν έχει συγκλονιστεί ιδιαίτερα στη ζωή του, αν χαρακτηρίζει συγκλονιστικά τα δύο άσματα που αναφέρει. Του ευχόμαστε να συγκλονιστεί σύντομα και με ευχάριστο τρόπο.

«Η έμπνευση για τον Παντελή έρχεται από τις γνωστές πηγές, τον έρωτα, την απιστία, την προδοσία, την σωτηρία -κάθε φορά όμως έρχεται με τρόπο πρωτότυπο και αναπάντεχο. Αυτή την «Εισ-πνοή» δεν πρέπει να τη χάσει κανείς».

Να το γράψουμε εμείς λίγο διαφορετικά, πιο αποτελεσματικά και ταυτόχρονα πιο κοντά στην πραγματικότητα;

«Η έμπνευση για τον Παντελή έρχεται από τις γνωστές πηγές, την καψούρα, τις γκόμενες που θα θέλαμε να πηδιούνται με εμάς αλλά πηδιούνται με άλλους ή και αυτές που ενώ πηδιούνται με εμάς πηδιούνται ταυτόχρονα και με άλλους, η σωτηρία όμως έρχεται με τρόπο πρωτότυπο και αναπάντεχο. Βρίσκουμε άλλη γκόμενα».

Πιασάρικο ε;

Και για να το κλείσουμε πάμε σε έναν από τους τίτλους των τραγουδιών που μας έκανε εντύπωση.

pantel1

«Πίνω από ‘κει ψηλά για σένα». Μάλιστα. Να θεωρήσουμε ότι σε αυτό το τραγούδι ο Παντελής Παντελίδης έχει πεθάνει γι αυτό βρίσκεται εκεί ψηλά. Οπότε το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις πέθανε είναι να αρχίσει να πίνει πάλι για το γκομενάκι που εξακολουθεί να βρίσκεται εν ζωή.

Εκτός κι αν δεν εννοεί αυτό και εννοεί ότι κάθεται σε έναν ψηλό βράχο και πίνει. Ένα βράχο που στέκεται στην άκρη ενός γκρεμού. Και εκεί κάθεται ο Παντελής και πίνει αγναντεύοντας το τεράστιο κενό που υπάρχει μπροστά του.

Μια συμβουλή Παντελή. Πήδα. Πήδα αγόρι μου. Από τον γκρεμό λέμε έτσι;

ΥΓ Υποσχόμαστε ότι θα ακούσουμε ολόκληρο το άλμπουμ και θα επανέλθουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ