Πολλές αντιδράσεις για το νέο βίντεο των Rammstein πριν καν κυκλοφορήσει
News

Πολλές αντιδράσεις για το νέο βίντεο των Rammstein πριν καν κυκλοφορήσει

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Μέσα στην ημέρα περιμένουμε να δούμε το πρώτο βίντεο των Rammstein μέσα από καινούργιο του άλμπουμ που θα είναι το πρώτο μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.  Το βράδυ της Τρίτης το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα μικρό teaser για το Deutschland, που δείχνει τα μέλη σε μία φυλακή την ώρα που τους περνούν σχοινιά στο λαιμό.

Πάνω στη φόρμα του «φυλακισμένου» κιθαρίστα Paul H. Landers, υπάρχει ένα κίτρινο αστέρι ίδιο με αυτά που έβαζαν οι ναζί στους φυλακισμένους εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερμανία τόσο από εβραικές οργανώσεις, που χαρακτήρισαν ανεπίτρεπτη την εικόνα, όσο και από τον επίτροπο αντισημιτισμού που το χαρακτήρισε κακόγουστη χρήση της καλλιτεχνικής ελευθερίας. «Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα ξεπέρασε τα όρια» σύμφωνα με την επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρο του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας, Σαρλότε Νόμπλοχ.

Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το τραγούδι, οι Rammstein αναμένεται να αναφερθούν στις χειρότερες πτυχές της γερμανικής ιστορίας, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι στη φόρμα του μπασίστα Ollie Riedel υπάρχει ένα ανάποδο ροζ τρίγωνο, σύμβολο που οι ναζί χρησιμοποιούσαν για τους ομοφυλόφιλους.

https://youtu.be/q36Zon01v5k

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: