Οι Planet of Zeus στο Roxx: «Οι αλλαγές στον ήχο μας ήρθαν φυσικά»
News

Οι Planet of Zeus στο Roxx: «Οι αλλαγές στον ήχο μας ήρθαν φυσικά»

Λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, Loyal To The Pack, οι Planet of Zeus θα ανέβουν στη σκηνή του Piraeus 117 Academy το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαΐου.

Με αφορμή την πολυαναμενόμενη εμφάνιση τους, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές μπάντες των ημερών μιλάει στο Roxx για το νέο άλμπουμ, τις διαφοροποιήσεις στον ήχο τους και τα πλάνα τους από την κυκλοφορία του άλμπουμ και μετά.

Στις 6 Μαΐου  κυκλοφορεί o νέος δίσκος, «Loyal to the Pack», 7 Μαΐου το γιορτάζετε με live στο Piraeus 117 Academy. Πείτε μας ένα λόγο που θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ο αναγνώστης να παραβρεθεί στην συναυλία.

Κάθε live στην πόλη που μας μεγάλωσε, έχει ξεχωριστή θέση στο μυαλό μας κ στην καρδιά μας. Το συγκεκριμένο ίσως λίγο περισσότερο μιας και γίνεται μια μέρα μετά την επίσημη κυκλοφορία του  «Loyal to the Pack», του οποίου το μεγαλύτερο μέρος θα το παρουσιάσουμε ζωντανά για πρώτη φορά στην Αθήνα, μαζί με άλλα κομμάτια από τους 3 προηγούμενους δίσκους μας.

Ο τίτλος του άλμπουμ, σε ελληνική και ελεύθερη μετάφραση «πιστοί στην αγέλη», είναι κάποια δήλωση/μήνυμα ή απλά ένας ωραίος τίτλος ;

Στο λεξιλόγιο μας, οι λέξεις «ομάδα», «ενότητα» και «πίστη» έχουν περίοπτη θέση. Όλα αυτά τα χρόνια, λειτουργούμε πάντα σαν ομάδα με αγάπη και περίσσεια πίστη στη μουσική μας την ίδια αλλά και σε αυτούς που την απευθύνουμε.

Από τα πρώτα δείγματα που έχουμε από το νέο δίσκο, παρατηρούμε μια διαφοροποίηση από το «Vigilante» , χωρίς όμως να χάνεται η ταυτότητα του γκρουπ. Θέλατε να κάνετε κάτι διαφορετικό ή απλά προέκυψε;

Κάθε δίσκος αντιπροσωπεύει και μια συγκεκριμένη περίοδο για την μπάντα. Τα tour στο εξωτερικό, η μουσική που ακούει ο καθένας ξεχωριστά όπως επίσης και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε πράγματα και καταστάσεις στην καθημερινότητα μας, είναι κάποιοι από τους λόγους που έστω και υποσυνείδητα έπαιξαν το ρόλο τους στην όποια διαφοροποίηση. Σίγουρα δεν έγινε επί τούτου, άλλα ήρθε φυσικά. Όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο μας είναι ακόμα εκεί, αυτή φορά όμως αποτυπωμένα με έναν διαφορετικό, αλλά και πιο ουσιαστικό τρόπο.

12916380_10153686547798853_3681688516040059667_o

Με δεδομένες τις ικανότητες και την έμπνευση, τι χρειάζεται μία μπάντα σαν τους Planet of Zeus για να πετύχει στην παγκόσμια μουσική σκηνή ;

Η πίστη για αυτό που κάνεις, η ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο που μας ακολουθεί και μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και η συνεπής παρουσία μας συναυλιακά και δισκογραφικά είναι τα κύρια στοιχεία για να καθιερωθεί οποιαδήποτε μπάντα εντός και εκτός της χώρας που έχει την βάση της.

Έχετε ένα από τα πιο συμπαγή fanbase που αφορούν ελληνικό συγκρότημα, που θεωρείτε ότι οφείλεται αυτό;

Αυτή η ερώτηση έχει αναφερθεί πολλές φορές όταν βρισκόμαστε μεταξύ μας. Δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο. Η μουσική η ίδια, ο τρόπος που την επικοινωνούμε, είτε είναι σε μια συναυλία, είτε είναι με ένα βίντεο, το timing, μπορεί να είναι κάποιοι από τους λόγους.

Τι να περιμένουμε από τους Planet of Zeus τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και κατεύθυνση;

Το πλάνο για τώρα είναι να προωθήσουμε το νέο μας δίσκο με περιοδείες και συμμετοχές σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική.

Σάββατο 7 Μαΐου 
Οι Planet Of Zeus στο Piraeus 117 Academy!
Special Guests: Lionize

Προπώληση:
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 10€,
Μετά την εξάντληση τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 12€,
Tαμείο: 14€

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366

Online Purchases ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

13133240_591878444307834_5750297977620560114_n

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ