Planet of Zeus: Δεν είναι από την Ελλάδα, είναι από τον Δία
News

Planet of Zeus: Δεν είναι από την Ελλάδα, είναι από τον Δία

Ο Αποστόλης Μπλάνας πήγε στη συναυλία των Planet of Zeus στο Gagarin και παραμιλάει

Όσοι λένε πως δεν υπάρχει ίχνος ανάπτυξης στην Ελλάδα, έχουν απόλυτο δίκιο. Παρόλα αυτά όμως, όποιος πετάχτηκε χθες το βράδυ μέχρι το Gagarin για τη συναυλία των Planet of Zeus έχουν σε κάτι να ελπίζουν.

Ένα συγκρότημα για το οποίο έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια ο Bruce Dickinson από το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ. Δύο δουλειές μακριά από εκείνη την εποχή, οι Έλληνες rockers παραμένουν στο ίδιο επίπεδο, πιθανότατα και σε ακόμα μεγαλύτερο.

Όπως κάθε φορά φρόντισα να βρεθώ αρκετά κοντά στη σκηνή πρώτον για να βλέπω, sucks to be a shorty και δεύτερον για να παρατηρήσω τη σκηνική παρουσία των παιδιών πάνω στο stage. Η ενέργεια και το συναίσθημα ξεχείλιζαν πάνω στη σκηνή αλλά και κάτω από αυτήν όπου νεανίες με πολλές τρίχες στο κεφάλι περνούσαν καλά σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, χωρίς να προκληθεί κανένας τραυματισμός. Μοναδική εξαίρεση όταν ένα αποτυχημένο stagedive  κατέληξε πάνω στο κεφάλι μιας κοπέλας, αναγκάζοντας την μπάντα να σταματήσει για να της παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μια μικρή λεπτομέρεια για κάποιους, μια τεράστια για μένα είναι πόσο πλησιάζουν οι live εκτελέσεις το studio version και μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν είχα κανένα παράπονο από το χθεσινό. Όσο περνούσε η ώρα οι ανάσες τελείωναν, η ζέστη ανέβαινε, το οξυγόνο λιγόστευε και κάπου εδώ πρέπει να σταματήσω τις υπερβολές.

Όταν πλέον είχε τελειώσει η συναυλία το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα βγάλω τις τρεις στρώσεις ιδρώτα που είχαν δημιουργηθεί πάνω στο σώμα μου, οι οποίες δεν ήταν καν δικές μου (ιουι).

Χωρίς να έχω κάτι πλέον για να ενθουσιαστώ, αποφάσισα να σοβαρευτώ και να αναρωτηθώ ποια θα ήταν η πορεία των Planet of Zeus άμα δεν ήταν στην Ελλάδα της μιζέριας, η οποία αν και δίνει έμπνευση στιχουργικά, σίγουρα δεν δίνει την απαραίτητη υποστήριξη που θα έβρισκαν σε άλλα μέρη. Ευτυχώς για τις νέες μπάντες που  ξεφυτρώνουν γι’ αυτό υπάρχουν οι οπαδοί τους οι οποίοι θα βρίσκονται πάντα εκεί για να φωνάξουν με όποια φωνή τους έχει απομείνει.

Πέρα από το μεγάλο μπράβο που πρέπει να δώσουμε στους Planet of Zeus για τη δουλειά τους που ξεφεύγει από την ελληνική πραγματικότητα, αξίζει και ο κόσμος τους ένα ευγενικό χτύπημα στην πλάτη.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”422″ src=”//www.youtube.com/embed/zcV2W4QBNAQ” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Υ.Γ.Όποιος σκούπισε τα αίματα του πάνω στην μπλούζα μου, του εύχομαι αντί για τους Χ-men της Marvel να βρει τους Χ-men στη Συγγρού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ