Πέθανε ο κιθαρίστας που ήταν υπεύθυνος για το σημαντικότερο συστατικό των Lynyrd Skynyrd
News

Πέθανε ο κιθαρίστας που ήταν υπεύθυνος για το σημαντικότερο συστατικό των Lynyrd Skynyrd

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε ο Ed King που ήταν μέλος των Lynyrd Skynyrd στη χρυσή τριετία 1972-75, αλλά και στο reunion του συγκροτήματος από το 1987 έως και το 1996 όταν και αποσύρθηκε λόγω καρδιακών προβλημάτων.

Ο Ed King μπήκε στη μπάντα ως μπασίστας για να καλύψει το κενό του Leon Wilkeson, αλλά όταν αυτός επέστρεψε τότε ο King ανέλαβε χρέη τρίτου κιθαρίστα κάτι που αποτέλεσε ίσως το πιο χαρακτηριστικό ηχητικό στοιχείο της μπάντας.

Αποχώρησε το 1975 μετά από τρεις δίσκους και αντικαταστάθηκε από τον Steve Gaines που σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της μπάντας το 1977.

Έγραψε πολλά γνωστά τραγούδια των Skynyrd όπως τα Poison Whiskey, Saturday Night Special, Whiskey Rock-a-Roller Workin’ For MCA και φυσικά το Sweet Home Alabama ενώ είναι αυτός που λέει το one, two, three στο ξεκίνημα του τραγουδιού.

Τους τελευταίους μήνες έγινε γνωστό ότι έπασχε από καρκίνο. Πλέον, το μοναδικό εν ζωή μέλος από τα έξι που ηχογράφησαν το ντεμπούτο της μπάντας είναι ο κιθαρίστας Gary Rossington.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ