Πέθανε ο Darth Vader της αρχικής τριλογίας του Star Wars

Roxx |

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Dave Prowse, που ήταν ο άνθρωπος που φορούσε το κοστούμι του Darth Vader στο μεγαλύτερο μέρος της αρχικής τριλογίας του Star Wars, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης του.

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε πως ο πελάτης μας Ντέιβ Πράουζ πέθανε χθες (Σάββατο) το πρωί σε ηλικία 85 ετών», έγραψε ο Μπάουινγκτον στο Facebook.Ο Prowse ξεκίνησε από το Body Building και είχε μία σειρά από ρόλους τεράτων και «κακών» πριν τον προσκαλέσει ο Geroge Lucas να περάσει οντισιόν  για τους ρόλους του Darth Vader και του Chewbacca. Επέλεξε τελικά τον Vader και όταν τον ρώτησαν γιατί απάντησε ότι όλου θυμούνται τον κακό.

Ο Dave Prowse γύριζε τις σκηνές και έλεγε και τις ατάκες, όμως στο post production έμπαινε από πάνω η φωνή του James Earl Jones,  ενώ σε κάποιες από τις σκηνές των μαχών στον κοστούμι έμπαινε ο βρετανός αθλητής της ξιφασκίας Bob Anderson.

Όταν ήρθε η ώρα να δείξει ο Vader το πρόσωπο του στο Return of Jedi, ο Geroge Lucas επέλεξε να δώσει το ρόλο στο Sebastian Shaw, κάτι που έφερε ρήξη στις σχέσεις του με τον Prowse.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ