«Πέσιμο» του Γιοακίν Φίνιξ στη Βρετανική ακαδημία όταν βραβεύθηκε για το Joker

Roxx |

Το βράδυ της Κυριακής απονεμήθηκαν τα βραβειά BAFTA που αποτελούν την τελευταία στάση πριν τα όσκαρ. Και σε αυτή την τελετή, ο Γιοακίν Φίνιξ πήρε το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο Joker και κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου φρόντισε να ρίξει τις μπηχτές του στη Βρετανική Ακαδημία.

Ο λόγος ήταν φυσικά οι υποψηφιότητες που προκάλεσαν φέτος πολλές αντιδράσεις για τον λόγο ότι πήγαν κατα συντριπτική πληοψηφία σε λευκούς καλλιτέχνες.

«Είναι υποχρέωση των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει, διαιωνίσει και επωφεληθεί από ένα σύστημα καταπίεσης να είναι και αυτοί που θα το εξουδετερώσουν. Με τιμά πολύ το ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα. Αλλά οφείλω να πω ότι νιώθω μπερδεμένος γιατί τόσοι πολλοί από τους συναδέλφους μου που το αξίζουν δεν έχουν το ίδιο προνόμιο. Νομίζω ότι στέλνουμε ένα πολύ καθαρό μήνυμα σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σε ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει στο μέσο και στη βιομηχανία μας και με τρόπους από τους οποίους εμείς ωφελούμαστε».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ