Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι στην πραγματικότητα δεν είσαι μεταλάς
News

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι στην πραγματικότητα δεν είσαι μεταλάς

Γράφει ο Θανάσης Ράλλης

Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω από την αρχή τις προθέσεις μου. Ποτέ δεν ήμουν παραδοσιακός μεταλάς στην εμφάνιση. Για κανά δυο χρόνια στο λύκειο μπορεί. Από εκεί και πέρα κάποιος που δεν με ήξερε δύσκολα θα το καταλάβαινε.

Και δεν είναι ότι είμαι κολλημένος μόνο με μεταλ μουσικές αφού από τα 20 μου και μετά μπορώ να περάσω το ίδιο καλά, σε συναυλία των Muse kαι των Iron Maiden.

Αλλά…

Υπάρχουν κάποια πράγματα που ακόμα και σήμερα που ο τρόπος που ακούμε μουσική έχει αλλάξει εντελώς και οι ταμπέλες έχουν ξεχαστεί, που είναι δύσκολο να μην τα κάνεις. Όχι επειδή το λέει κάποιος άγραφος νόμος, αλλά επειδή αυτή  μουσική δεν γίνεται να μην σε επηρεάσει και να μην αφήσει σημάδια πάνω στο DNA σου που θα σε  προσδιορίσουν στην υπόλοιπη ζωή σου.

Πάμε να δούμε λοιπόν πέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι όσο μεταλάς νόμιζες ότι είσαι. Και πιθανότατα σε λίγο καιρό θα έχεις αλλάξει βαγόνι και θα δηλώνεις κάτι άλλο.

Στο αυτοκίνητο σου ακούς μόνο ραδιόφωνο

Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σου πολύ και κάνεις μόνο μικρές διαδρομές στην καθημερινότητα σου, κάποια στιγμή θα κολλήσεις στην κίνηση. Και θα χρειαστεί να περάσεις ένα μισάωρο, μια ώρα ή και παραπάνω μέσα στο αυτοκίνητο. Θες να μας πεις ότι οι μουσικές σου ανάγκες θα καλυφθούν από τους σταθμούς που έχεις αποθηκευμένους στη μνήμη; Τι θα ακούσεις δηλαδή μόνο redή rock fm;

Έλα παραδέξου το. Όταν είσαι μόνος σου θα το γυρίσεις και λίγο στο Ρυθμό ή θα βάλεις κάποιον από αυτούς τους σταθμούς που παίζουν χιτάκια της εποχής. Όχι επειδή σου αρέσουν, δικαιολογείσαι στον εαυτό σου, απλά για να υπάρχει κάτι στο backgroundπου να μην ενοχλεί.

Και τι στιγμή που είπες αυτή την ατάκα, το κατάλαβες. Δεν είσαι μεταλάς, αφού αν ήσουν δεν θα ήθελες κάτι που να μην ενοχλεί, αλλά κάτι που θα ενοχλεί τους πάντες και τα πάντα.

Δεν έχεις στην κατοχή σου κανένα cd και κανένα δίσκο

Μπορεί να είσαι 18 και 20 και 25 χρονών και η ενηλικίωση σου να συνέπεσε με την έκρηξη του internet. Μπορεί στον υπολογιστή σου να έχεις 3.000 δίσκους χωρισμένους σε ιδιώματα, υποκατηγορίες και άλλα τέτοια. Αλλά τα ράφια σου είναι άδεια. Ούτε ένα αυθεντικό cd ή δίσκος.

Θες να μας πεις ότι δεν πέρασες ποτέ έξω από όσα δισκοπωλεία έχουν παραμείνει ανοιχτά; Ή δεν λιγουρεύτηκες ποτέ μία σπέσιαλ έκδοση για να την παραγγείλεις από το internet; Ποτέ; Ούτε μία φορά; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα και το ξέρεις. Δεν θα αργήσει ο καιρός που οι φάκελοι στον υπολογιστή σου θα διαγραφούν γιατί πιάνουν χώρο και θα αντικατασταθούν με underground hard trance.

Κάνεις headbanging με το Enter Sandman σε club

Είσαι σε mainstream club μαζί με την παρέα σου. Είσαι νηφάλιος. Ανάμεσα σε ξένα και ελληνικά χιτάκια ο DJ πετάει το Enter Sandman. Εσύ χαίρεσαι και αρχίζεις να χτυπιέσαι.

Αλήθεια τώρα; Δεν σου πέρασε ούτε μία στιγμή από το μυαλό να κράξεις τον Dj για τον ηχητικό αχταρμά που παρουσιάζει, αλλά σου ήρθε να χτυπηθείς με το Enter Sandman που το έχεις ακούσει μόνο τρία δισεκατομμύρια φορές; Η αντίδραση σου μπορεί να συγκριθεί μόνο κάποιον που έκανε παραγγελιά σε ροκ ραδιόφωνο και ζήτησε το smoke on the water.

Δεν πας σε συναυλίες

Που να τρέχεις τώρα με τόσο στριμωξίδι, με τις ουρές στα μπαρ, με ιδρωμένο κόσμο να χτυπιέται. Άστα σου λέω δράμα. Καλύτερα που δεν πας, εγώ μαζί σου είμαι.

Αλλά…

Αν η αδρεναλίνη σου δεν χτυπάει κόκκινο, από την ένταση, το στριμωξίδι και τις κραυγές τότε μάλλον δεν είσαι αυτό που νόμιζες ότι είσαι. Και δεν είπαμε να δίνεις το παρών σε κάθε liveπου γίνεται στην πόλη σου, αλλά αποκλείεται να μην έχει έρθει ούτε μία μπάντα που γουστάρεις και να μην έχεις ουρλιάξει από χαρά στην αναγγελία της συναυλίας. Όχι ε;

Άστο τότε. Καλύτερα όπως είπαμε να επαναπροσδιορίσεις την κατεύθυνση σου.

Δεν έχεις τάση για χορωδιακή ερμηνεία του Iron Man σε ανοιχτούς χώρους

Έχεις πάει σε συναυλία. Το αγαπημένο σου γκρουπ βγαίνει σε κανά μισάωρο. Μέχρι εκείνη την ώρα παίζει μουσική από τα ηχεία.  Εσύ χρησιμοποιείς αυτό το διάστημα για να πάρεις μπύρα, να στρίψεις τσιγάρο να μιλήσεις με τους φίλους σου, να πείτε τα νέα σας.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Από τα ηχεία όμως αρχίζει να παίζει δυνατά το Iron Man των Black Sabbath. Εσύ συνεχίζεις όμως να μιλάς με τους φίλους σου, χωρίς να δίνεις σημασία σε τίποτα.

Μόλις έχασες το παιχνίδι.

Ο κάθε μεταλάς που σέβεται τον εαυτό του την ώρα που ακούγεται το Iron Man κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, θα σταματήσει ό,τι κι αν κάνει και θα ακολουθήσει το riff του Iommi, τραγουδώντας «Οοοοοο οοοο ο οοοοοοοο ο οοοοοοο». Δεν θα το κάνει επειδή πρέπει να το κάνει. Θα το κάνει επειδή του δημιουργήθηκε η ανάγκη, επειδή το σώμα του παρασύρεται από τις νότες. Δεν είναι τυπική διαδικασία είναι ιεροτελεστία.

Όπου Iron Man βάλτε οποιoδήποτε άλλο τραγούδι σας δημιουργεί αντίστοιχη τάση.

[signoff predefined=”Facebook”][/signoff]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: