Τα πέντε μεγαλύτερα παράπονα για τη μάχη του Game of Thrones
News

Τα πέντε μεγαλύτερα παράπονα για τη μάχη του Game of Thrones

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Τα καλύτερα επεισόδια του Game of Thrones, είχαν πάντα σχεδόν καθολική αποδοχή από το κοινό. Δεν βγήκε ποτέ κανένας να διαμαρτυρηθεί για το Baelor ή τον Ματωμένο Γάμο, ενώ και επεισόδια με μεγάλες μάχες όπως το Battle of the Bastards, το Hard Home αλλά και το φινάλε του έκτου κύκλου είχαν αφήσει το κοινό με το στόμα ανοιχτό.

Το The Long Night όμως που προβλήθηκε την Κυριακή και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για ένα τηλεοπτικό κατόρθωμα που δύσκολα θα ξαναδούμε σε τέτοια έκταση, άφησε γλυκόπικρη γεύση σε αρκετό κόσμο, αφού υπήρξαν πολλές πολλές ενστάσεις για μία σειρά από θέματα.

Συγκεντρώσαμε τις σημαντικότερες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

«Πολύ σκοτάδι ρε παιδάκι μου δεν βλέπαμε τίποτα»

Το θέμα με την εικόνα έχει συζητηθεί πάρα πολύ σε όλα τα μεγάλα μέσα του εξωτερικού. Δεν είναι δηλαδή ελληνικό φαινόμενο, όπως σπεύδουν κάποιοι εξυπνάκηδες να σχολιάσουν λέγοντας το όχι και τόσο αστείο πια (ποτέ δεν ήταν) «έμαθε και το Μαράκι από το Παγκράτι για φωτισμό ταινιών και σειρών». Οι δημιουργοί της σειράς έκαναν μια ξεκάθαρη επιλογή και ζήτησαν περισσότερο σκοτάδι για να δώσουν μια διαφορετική πνοή στο τελικό αποτέλεσμα. Ο διευθυντής φωτογραφίας του επεισοδίου δήλωσε ότι κάποιοι δεν έχουν σωστά ρυθμισμένες τις τηλεοράσεις τους και η σειρά έχει φτιαχτεί για να τη βλέπεις με χαμηλό φωτισμό. Θέμα υπήρχε και το πόσο ενόχλησε είναι ξεκάθαρα προσωπικό για τον καθένα. Δεν το βγάλαμε πάντως από το μυαλό μας.


Η τακτική της μάχης

Μεγάλη κουβέντα και για αυτό, αφού πολλοί λένε ότι δεν υπήρχε καμία λογική στο στήσιμο με τους Ντοθράκι και τα άλογα τους να αποτελούν την πρώτη γραμμή και μάλιστα να εξορμούν στα τυφλά στο ξεκίνημα της μάχης. Δεν θα πάρουμε θέση σε αυτό, αφού κανένας δεν μας έχει εμπιστευθεί μέχρι σήμερα τη διοίκηση στρατευμάτων και λογικά δεν θα γίνει σύντομα. Θεματάκια υπήρχαν και πάλι όμως, αφού η Ντενέρις και ο Τζον Σνόου έκαναν ελάχιστα με τους δράκους ακόμα και όταν ξέφυγαν από την ομίχλη, ενώ την ώρα που όλοι ζητούσαν να ανάψουν οι τάφροι ο Τζον Σνόου άραζε με το δράκο στα τείχη.


Λιγότεροι θάνατοι από όσους θα δικαιολογούσε η περίσταση

Κάναμε ένα θέμα πριν το επεισόδιο με τις πιθανότητες θανάτου που είχε κάθε ένας από τους χαρακτήρες που βρισκόταν στο Γουίντερφελ, με βάση την πορείας της ιστορίας του μέχρι σήμερα. Είχαμε δέκα χαρακτήρες με πιθανότητες θανάτου πάνω από 90% και τελικά οι περισσότεροι τη γλίτωσαν. Όχι ότι θέλαμε να πεθάνουν όλοι πια, αλλά υπήρξαν στιγμές με ήρωες περικυκλωμένους από δεκάδες νεκρούς που έσφιγγαν όλο και περισσότερο τον κλοιό και χωρίς καμία ελπίδα διαφυγής. Στο επόμενο πλάνο είχαν γλιτώσει.

Σίγουρα δεν μας είχε συνηθήσει σε τέτοια σκηνικά το Game of Thrones, αλλά όσο και να δεχόμαστε το λεγόμενο plot armour (τους προστατεύει η πλοκή) που έχουν χαρακτήρες, όπως ο Τζον Σνόου, η Ντενέρις και 4-5 ακόμα, υπήρχαν κάποιοι που η ιστορία τους έχει κάνει τον ολοκληρωμένο κύκλο της και στη μεγαλύτερη μάχη όλων των εποχών θα ήταν δικαιολογημένη η απώλεια τους.


Δεν υπήρξε τελική μάχη του Τζον Σνόου με τον Night King

Όλα ξεκίνησαν στην 5η σεζόν και στο επεισόδιο, Hard Home. Εκεί ο Τζον Σνόου αντίκρυσε τον Night King αι από τότε περιμέναμε πώς και πώς την τελική αναμέτρηση τους. Και μπορεί οι δημιουργοί να μας έκαναν να πιστέψουμε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ότι είναι κοντά, αλλά τελικά η Άρυα στις… καθυστερήσεις έβαλε από το πουθενά το γκολ της νίκης για τους ζωντανούς σε μία σκηνή φτιαγμένης για πανηγυρισμούς στην Ομόνοια.


Η μεγαλύτερη απειλή που έχει δει το Γουέστερος εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα

Από το πρώτο επεισόδιο της σειράς οι νεκροί είχαν δείξει ότι θα έχουν καθοριστικό ρόλο. Ήταν άλλωστε η μεγαλύτερη απειλή που έχει εμφανιστεί στο Γουέστερος και οι υποψήφιοι του θρόνου θα έπρεπε να αφήσουν τα παιχνιδάκια και να ασχοληθούν με αυτούς. Και τελικά με μία μαχαιριά στον Night King εξαφανιστηκαν όλοι και μάλιστα από το τρίτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν ενώ ακολουθούν σχεδόν τέσσερις ώρες ακόμα μέχρι το φινάλε.


Οι περισσότερες από αυτές τις ενστάσεις βέβαια μπορεί να μην έχουν καμία αξία στα επόμενα επεισόδια της σειράς, με το τέταρτο να έρχεται την Κυριακή 5 Μαΐου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ