Άλλα περίμεναν και άλλα τους ήρθαν: Το παράξενο τέλος της τελετής στα όσκαρ
News

Άλλα περίμεναν και άλλα τους ήρθαν: Το παράξενο τέλος της τελετής στα όσκαρ

Η παράδοση στα όσκαρ λέει ότι το μεγάλο βραβείο της βραδιάς, που δεν είναι άλλο από αυτό της καλύτερης ταινίας, απονέμεται στο τέλος για να ολοκληρωθεί η τελετή. Αυτό δεν έγινε φέτος αφού το Nomadland πήρε το βραβείο και ακολούθησαν άλλες δύο απονομές. Αυτά για τον πρώτο γυναικείο και τον πρώτο ανδρικό ρόλο.

Ήταν η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια που το βραβείο καλύτερης ταινίας δεν έκλεισε τα βραδιά και πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1972 για την προηγούμενη. Εκείνη η τελετή είχε κλείσει με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Charly Chaplin που κατέληξε με την απονομή βραβείου για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Φέτος λοιπόν, μετά το βραβείο καλύτερης ταινίας είχαμε την απονομή του βραβείου πρώτου γυναικείου ρόλου στη Frances McDormand για την ερμηνεία της στο Nomadland και ακολούθησε το βραβείο για τον πρώτο ανδρικό ρόλο. Η μεγάλη έκπληξη έγινε και το χρυσό αγαλματάκι πήγε στον Άντονι Χόπκινς για το The Father, με τον 83χρονο ηθοποιό να γίνεται  ο μεγαλύτερος σε ηλικία που βραβεύεται.

Ο Χόπκινς δεν έδωσε το παρών στην τελετή, έτσι το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του ο Γιοακίν Φίνιξ, ρίχνοντας την αυλαία της τελετής με τρόπο ασυνήθιστο. Αν και οι διοργανωτές δεν είχαν ενημερώσει για αυτή την αλλαγή στην παρουσίαση, η θεωρία που κυκλοφορεί είναι ότι επειδή πολλοί θεωρούσαν βέβαιη τη μετά θανάτον νίκη του Chadwick Boseman για το Ma Rainey’s Black Bottom, το φινάλε της τελετής αναμενόταν να είναι ένα συγκινητικό «αντίο» στον ηθοποιό.

Κάτι που τελικά δεν έγινε δίνοντας στην τελετή ένα φινάλε χωρίς καμία κλιμάκωση.

https://youtu.be/33IDGnzZiIk

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ