Πανηγυρίζουμε επιφυλακτικά: Η τριλογία του Passage θα γίνει σειρά!
News

Πανηγυρίζουμε επιφυλακτικά: Η τριλογία του Passage θα γίνει σειρά!

Μία από τις πιο επιτυχημένες τριλογίες της δεκαετίας που διανύουμε πήρε το πράσινο φως από το FOX και ο πιλότος για την τηλεοπτική σειρά μπαίνει στο στάδιο της παραγωγής.

Μιλάμε για το Passage του Justin Cronin. Το ομώνυμο πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 2010, το 2012 ακολούθησε το The Twelve ενώ η αυλαία έπεσε το 2016 με το City of Mirrors που πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Αν και το νέο είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο για τους αναγνώστες των βιβλίων, μία επιφυλακτικότητα τη διατηρούμε. Πρώτον, για το γεγονός ότι θα προβληθεί σε ανοικτό κανάλι και όχι σε τύπου HBO ή AMC που όπως και να το κάνουμε έχουν άλλη ελευθερία στη διαχείριση του υλικού αλλά και στο περιεχόμενο που μπορούν να προβάλλουν.

Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι η υπόθεση εξελίσσεται μέσα σε έναν αιώνα έτσι όπως και να το κάνουμε θα χρειαστεί να γίνουν προσαρμογές για να μπορέσει το τελικό αποτέλεσμα να γίνει τηλεοπτικό.

Για όσους δεν έχετε επαφή με το έργο του Cronin να σας πούμε ότι το Passage ξεκινάει με ένα ιο που προκύπτει από κυβερνητική συνωμοσία και φέρνει ένα βίαιο τέλος στον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε. Και ναι, έχει βρικόλακες. Όλο το βάρος για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους πέφτει σε ένα μικρό κορίτσι. Την Amy.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ