Παίξαμε ένα παιχνίδι με τους Fundracar
News

Παίξαμε ένα παιχνίδι με τους Fundracar

“Ο ρυθμός τους, ένα ψυχότροπο χαρμάνι μαύρης μουσικής κουλτούρας (reggae – dub – funky) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, σου αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτυ για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.” Αυτά λέει το βιογραφικό σημείωμα των Fundracar και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο!

Ένα από τα πιο καυτά μουσικά σχήματα της εγχώριας reggae σκηνής δίνει -όλο και περισσότερο- δυναμικό παρόν στα stages ανά την επικράτεια, ακούραστο και αεικίνητο, όπως αρμόζει σε ένα act της δικής του νοοτροπίας. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί τους μία συνέντευξη για να μάθουμε τις κατακτήσεις, τις σκέψεις και τα σχέδιά τους για το μέλλον, προτιμήσαμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι…

Τους λέμε μια λέξη, μας λένε μια φράση. Αυτό είναι όλο. Κι έτσι, περισσότερο από ποτέ, ερχόμαστε κοντά στο να γνωρίσουμε τους ανθρώπους πίσω από το καλλιτεχνικό unit που ακούει στο όνομα Fundracar.

Του Μάριου Αποστόλου


“ΓΚΡΟΥΒΑ”

Γκρούβα είναι η κίνηση, ο ρυθμός. Είναι κάτι που και διδάσκεται αλλά μπορείς να το έχεις και έμφυτο.

“ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ”

Λαϊκή είναι η μουσική που δημιουργήθηκε απο καταστάσεις βιωματικές… Punk, ρεμπέτικο, blues, reggae… Όλες αυτές είναι καθαρά λαικές μουσικές!

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

Μια καλοστημένη μηχανή καταστροφής που δουλεύει εδώ και 50 χρόνια.

“ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΕΣ”

Είναι καιρός οι άνθρωποι από μόνοι τους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, χωρίς μεσάζοντες και αξιωματούχους. Η δύναμη της ένωσης για έναν κοινό σκοπό δείχνει οτι μπορούμε μόνοι μας να καταφέρουμε το αδύνατο…

“ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ”

Η επανάσταση, όπως πολλοί έχουν αναφέρει, ξεκινάει απο μέσα μας, αλλάζοντας πρώτα απ’ όλους τον εαυτό μας. Στη σημερινή εποχή εν τω μεταξύ, είναι απαραίτητη και μία αναβάθμιση στο πνευματικό επίπεδο!

“ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”

Σίγουρα περίσσοτερο μας έρχεται στο μυαλό η βία που ασκεί το κράτος, η εκκλησία, η τηλεόραση και η φτώχεια στους πολίτες , παρά η στιλιζαρισμένη εικόνα του φανατικού μουσουλμάνου… Έτσι δεν είναι…;

“ΣΥΜΠΑΝ”

Εκεί που το θεϊκό στοιχείο συναντά την επιστήμη.

“ΕΡΩΤΑΣ”

Έρωτας είναι ένα συναίσθημα που καλό είναι κανείς να αισθανθεί έστω και μια φορά  στην γήινη ζωή του… Επιστημονικά βέβαια, έχει να κάνει με χημική ταυτιση στοιχείων και εκκρίσεων…

“ΑΛΗΤΕΙΑ”

Αλητεία είναι πια να μπορείς να κρατάς καθαρό το μυαλό και την καρδία σου απο τα σκουπίδια που μας σερβίρουν καθημερινά. Είμαστε καλά παιδια με κακές συνήθειες!

“ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ”

Το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση και για επαφή με τη φύση, για όλους εκτός απο μάς καθώς θα είμαστε στο δρόμο για live και συγκινήσεις!


Οι Fundracar εμφανίζονται ζωντανά τη Πέμπτη 27 Ιουλίου στο Athens Urban Squad Festival στο Kokomo Beach Bar (Πλάζ Αγίου Κοσμά, τηλ.: 210 9821735, www.kokomobeach.gr), μαζί με τους Κακό Συναπάντημα, Vlastur (full band), Balkan Riddims και Road Duck.

Περισσότερες πληροφορίες: www.urbansquads.com.

***

Και στη Θεσσαλονίκη, τη Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στο Street Mode Festival (1-3 Σεπτεμβρίου, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) μαζί με δεκάδες άλλους καλλιτέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.streetmode.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: