Όταν οι Sabbath πλακώθηκαν με τους skinheads
Music

Όταν οι Sabbath πλακώθηκαν με τους skinheads

Κάθε μέλος των Black Sabbath αποτελεί μια κινητή πηγή ιστορίας. Τόσο για τις μουσικές που έφτιαξαν όσο και για τις εμπειρίες που έχουν να μοιραστούν μαζί μας σε αυτά τα 45 και βάλε χρόνια καριέρας.

Ο Geezer Butler βέβαια, που έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Guitar World, μόνο ήσυχος δεν κάθεται πλέον αφού να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε συλληφθεί για καβγά σε μπαρ.

Μιλώντας λοιπόν για τις πρώτες ημέρες της μπάντας, αναφέρθηκε στην ηχογράφηση του ντεμπούτου τους που κράτησε μόνο μία ήμερα.

Η ιστορία δηλαδή του σκληρού ήχου γράφτηκε σε 24 ώρες, στις 13 Φεβρουαρίου του 1970.

«Είχαμε δύο ημέρες για να το τελειώσουμε, αλλά εμείς κάναμε την ηχογράφηση και δεν περιμέναμε καν να γίνει η μίξη, γιατί είχαμε προγραμματισμένη μία συναυλία».

Στη συνέχεια ο Geezer Butler θυμήθηκε έναν τσακωμό με skinheads που του έδωσε την έμπνευση για τους στίχους του «Fairies wear Boots».

«Παίζαμε ζωντανά στο Weston-Super-Mare και πλέξαμε σε ένα καυγά. Είχα βγει έξω από το μαγαζί για πάρω τηλέφωνο τον μάνατζερ μας όταν με περικύκλωσαν όλοι αυτοί οι καταραμένοι skinheads φωνάζοντας ‘σκοτώστε τον, σκοτώστε τον’. Πέταξα το τηλέφωνο πάνω τους και μπήκα τρέχοντας στο μαγαζί. Το είπα στο στον Tony Iommi και αυτός μου απάντησε ‘ωραία πάμε’. Άρπαξε μία βάση μικροφώνου και βγήκαμε έξω για να πλακωθούμε. Τρέλα».

https://www.youtube.com/watch?v=u3g0NhJ7__k

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2015/01/rock-is-dead-radio-on-air-small.jpg” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ