Αυτή είναι η πιο αμφιλεγόμενη ιστορία του Spider Man όλων των εποχών
News

Αυτή είναι η πιο αμφιλεγόμενη ιστορία του Spider Man όλων των εποχών

Και τώρα μία ιστορία του Spider Man που δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να δούμε στη μεγάλη οθόνη. Μιλάμε για το storyline One More Day το οποίο ξεκίνησε στα κόμικ τον Νοέμβριο του 2007.

Η υπόθεση ξεκινάει με την θεία May να είναι ετοιμοθάνατη μετά από πυροβολισμό κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια του του Civil War και του Spider-Man: Back in Black. Ο Peter Parker ζητάει βοήθεια από τον Tony Stark αλλά και από τον Doctor Strange. Κανένας από τους δύο όμως δεν μπορεί να τον βοηθήσει και μάλιστα ο Doctor Strange να τον συμβουλεύει απλά να μείνει στο πλεύρο της θείας του στις τελευταίες της στιγμές.

Στη διαδρομή προς το νοσοκομείο ο Peter συναντά ένα μικρό κορίτσι που του λέει ότι έχει τη λύση στο πρόβλημα του. Μιλάει για λίγο στο κορίτσι αλλά αυτό τρέχει μακριά. Ενώ το κυνηγά, ο Peter Parker βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ομάδα ανθρώπων και μία γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα που του λέει ότι όλοι τους είναι διαφορετικές εκδοχές του εαυτού του από εναλλακτικά timeline στα οποία δεν έχει μετατραπεί ποτέ στον Spider Man.

H γυναίκα μεταμορφώνεται τότε στον δαίμονα Μεφίστο (τον διάβολο δηλαδή) που λέει στον Peter Parker ότι μπορεί να σώσει τη θεία του.  Για αντάλλαγμα, ο διάβολος δεν ζητάει την ψυχή του Spider Μan αλλά να διαγράψει τον γάμο του με τη Mary Jane.

bong

Το ζευγάρι έχει διορία μέχρι τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρα για να πάρει την απόφαση του και μετά από πολλές ώρες έντονης συναισθηματικής φόρτισης αποφασίζουν να υποκύψουν στην απαίτηση του διαβόλου. Ζητούν όμως επίσης να διαγραφεί από το υποσυνείδητο όλων των ανθρώπων η ταυτότητα του Spider Man που έχει αποκαλυφθεί σε προηγούμενο τεύχος. Η Mary Jane ψιθυρίζει και μία ακόμα υπόσχεση στον διάβολο αν κάνει τη ζωή του Peter ακριβώς ίδια με πριν και του δώσει μια ευκαιρία στην ευτυχία.

picture-1

Ο διάβολος συμφωνεί και τους αποκαλύπτει ότι το κορίτσι που συνάντησε ο Peter πηγαίνοντας στο νοσοκομείο είναι αγέννητη κόρη του (η Mary Jane είναι έγκυος) που φυσικά τώρα δεν θα γεννηθεί ποτέ, αφού ο γάμος τους θα διαγραφεί.

Ο διάβολος τότε αλλάζει την ιστορία, έτσι ο Peter με την Mary Jane δεν έχουν παντρευτεί ποτέ και κανένας δεν ξέρει ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του Spider Man.

O Peter ξυπνά μόνος στο κρεβάτι του και η Θεία May είναι μια χαρά αφού δεν έχει πυροβοληθεί ποτέ. Η τελευταία σκηνή δείχνει τον Peter Parker καλεσμένο σε ένα πάρτι του Harry Osbourne (που είχε πεθάνει στο τεύχος 200 του Spectacular Spider Man). Εκεί βλέπει τη Mary Jane να φεύγει στεναχωρημένη από το πάρτι ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάνουν μία πρόποση στην νέα μέρα που ξημερώνει.

Περιττό να  σας πούμε ότι όταν το storyline ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2008, έφαγε μπόλικο κράξιμο από οπαδούς αλλά και κριτικούς.

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2016/01/radio-arthro.png ” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: