Το οριστικό τέλος του Rock is Dead και η νέα εποχή του Roxx
News

Το οριστικό τέλος του Rock is Dead και η νέα εποχή του Roxx

Κανονικά αυτό το κείμενο θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες αλλά θέλαμε πρώτα όλα να λειτουργούν στην εντέλεια. Και πλέον λειτουργούν.

Στις 23 Μαρτίου δημοσιεύθηκε στο rockisdead.gr το κείμενο που γιόρταζε τα τρία χρόνια του site και ταυτόχρονα το τέλος του που θα ερχόταν λίγες ημέρες μετά.

Είχαμε φυτέψει αρκετά στοιχεία μέσα σε εκείνο το κείμενο που έκαναν ξεκάθαρο ότι θα υπάρξει επόμενο βήμα. Το πόσο άμεσο θα ήταν το επόμενο βήμα δεν το είχαμε κάνει ξεκάθαρο, αλλά το καταλάβατε. Έτσι το πρωί της Παρασκευής το rockisdead.gr σταμάτησε να λειτουργεί και τη θέση του πήρε άμεσα το roxx.gr.

Από εκείνη την ημέρα και μετά βρισκόμασταν σε μία φάση τροποποιήσεων στην παρουσία μας σε όλες τις πλατφόρμες, κάτι που σε μερικές περιπτώσεις ήταν εύκολο και έγινε άμεσα (twitter, spreaker, youtube) και σε άλλες περιπτώσεις μας πήρε αρκετές ημέρες, όπως στο Facebook και στο tunein.

Η καθυστέρηση της αλλαγής του ονόματος στο Facebook ήταν και ο βασικός λόγος που δεν σας εξηγήσαμε νωρίτερα όλες αυτές τις αλλαγές που κάναμε και επιχειρώ να σας παρουσιάσω σε αυτό το κείμενο.

Θα έμοιαζε και θα ήταν βλακώδες να δημοσιευθεί ένα κείμενο που θα μιλάει για τον «θάνατο» του Rock is Dead μέσα από μία σελίδα στο Facebook που θα λέγεται Rock is Dead. Πλέον και η σελίδα μας λέγεται roxx οπότε όλα έχουν πάρει το δρόμο τους.

giphy

Γιατί όμως προχωρήσαμε σε αυτές τις αλλαγές;

Ας ξεκινήσουμε από το εικαστικό του θέματος και το design. Δεν θα διαφωνήσει κανείς ότι η προηγούμενη μορφή του site είχε τα προβληματάκια της. Τα είχε. Αργούσε να φορτώσει, έπεφτε συχνά και γενικά σου άλλαζε λίγο τον αδόξαστο όταν υπήρχαν θέματα με μεγάλη επισκεψιμότητα. Γενικά, είχε φτάσει στα όρια της η σελίδα από πλευράς αντοχών.

Ο υπεύθυνος για αυτό είναι ο τύπος που υπογράφει αυτό το κείμενο. Το προηγούμενο site είχε στηθεί από εμένα με τις γνώσεις μου στον τομέα του τεχνικού στησίματος ενός site να είναι περιορισμένες. Αυτές οι περιορισμένες γνώσεις αποκτήθηκαν στην τριετία που το Rock is Dead ήταν στον αέρα και έπιασαν ταβάνι, δεν πήγαινε άλλο.

Είχαμε την ευτυχία να συνεργαστούμε για τον ανασχεδιασμό του site με έναν εξαιρετικό τύπο, που ονομάζεται Λάμπρος Ντόκας και τρέχει την WHISKEY. Συνεννοηθήκαμε άψογα, κατάλαβε τα κουσούρια μας και είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Το site πλέον είναι γρήγορο, αντέχει τον πολύ κόσμο ενώ θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εικαστικά αντιπροσωπεύει στο 100% αυτό που είμαστε και αυτό που βγάζουμε προς τα έξω.

Πάμε τώρα στο επόμενο θέμα μας. Γιατί άλλαξε το όνομα. Ο λόγος ήταν απλός. Το Rock is Dead ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια ως μουσικό site. Δεν πέρασαν μόνο δυο-τρεις μήνες για να καταλάβω ότι ένα «στεγνό» μουσικό site που θα παρουσιάζει απλά ειδήσεις δεν είναι του γούστου μου. Υπάρχουν ένα σωρό ελληνικά site για να μπείτε να διαβάσετε νέα από τις αγαπημένες σας μπάντες. Ο βασικός λόγος λοιπόν που το όνομα άλλαξε ήταν αυτος. Δεν ήθελα να μας βάζουν στην ίδια κατηγορία με site που κάνουν αυτή τη δουλειά.

mr-mercedes-1

Το Roxx δεν είναι ενημερωτικό site. Είναι site ψυχαγωγίας. Έχω βαρεθεί μέχρι αηδίας τις αυθεντίες σε όλους τους τομείς. Τα βαρύγδουπα κείμενα, τις ψαγμενιές, το κύρος και πάνω από όλα την και καλά δημοσιογραφική προσέγγιση σε πράγματα που είναι από τη φύση τους φτιαγμένα για να μας διασκεδάζουν. Μουσική, σειρές, ταινίες και όλα αυτά με τα οποία ασχολούμαστε κατά καιρούς εδώ στο Roxx.

Τα βαρέθηκα όλα αυτά αλλά αν εσείς τα γουστάρετε όπως σας είπα και πιο πάνω υπάρχουν πάρα πολλά site τέτοιου τύπου για να σβήσετε τη δίψα για ενημέρωση.

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ, θέλουμε πάνω από όλα να διασκεδάζει εμάς. Εμάς μας διασκεδάζει. Αν λοιπόν υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που γουστάρουν τη φάση μας καλώς, αν όχι καθόλου κρίμα.

Τα γράφω όλα γιατί κατά καιρούς υπάρχουν σχόλια στις ειδήσεις μας που μας λένε, γιατί ασχολείστε με αυτό, γιατί γράφετε για το άλλο, αφού είσαστε τέτοιο site, πρέπει να γράφετε τέτοια.

Δεν είμαστε τέτοιο site και δεν πρέπει να γράφουμε τέτοια. Μπορεί στο τέλος να καταλήξουμε να γράφουμε για πλέξιμο. Αν αυτό μας ικανοποιεί εκείνη την εποχή, αυτό θα κάνουμε.

knitting

Η σημαντικότερη βελτίωση στη νέα μορφή του site, νομίζω ότι είναι η νέα μορφή της σελίδας του ραδιοφώνου μας. Όταν ξεκίνησε να λειτουργεί να λειτουργεί το online radio τον Ιανουάριο του 2015, το προόριζα για ένα συνοδευτικό του site. Η εκτίμηση μου ήταν ότι αν μας ακούν τη μέρα 100-200 άνθρωποι θα είναι τεράστια επιτυχία. Και να λοιπόν που ένα χρόνο και κάτι μετά ο μέσος όρος των ακροατών την ημέρα ξεπερνά τις 5.000. Ω ναι!

Το Roxx Radio λοιπόν δε είναι συνοδευτικό του site είναι συμπαίκτης στην όλη φάση και ελπίζουμε ότι σας δίνει μία διέξοδο από τις παπαριές των FM που δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος θέλει κάτι άλλο. Έχουν συμβιβαστεί με το κοινό που έχουν αποκτήσει και δεν θέλουν.

Καλύτερα για εμάς.

radio

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, απλά θέλω να σας καλωσορίσω και επίσημα στη νέα μας εποχή και να σας υποσχεθώ ότι η προσπάθεια μας για ένα πιο ολοκληρωμένο ψυχαγωγικό αποτέλεσμα μόνο πιο έντονη μπορεί να γίνει και θα γίνει.

Σας ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση και για τα καλά σας λόγια στο νέο αυτό ξεκίνημα.

Yours truly,

Θανάσης Ράλλης

man of constant sorrow

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ