Όλο και πιο κοντά το κινηματογραφικό deal του αιώνα
News

Όλο και πιο κοντά το κινηματογραφικό deal του αιώνα

Σας είχαμε γράψει πριν από περίπου ένα μήνα για μία διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την αγορά ενός μεγάλου μέρους της 20th Century Fox από την Disney. Αν και η πληροφόρηση είχε παγώσει το προηγούμενο διάστημα φαίνεται ότι το θέμα μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, η ανακοίνωση της τελικής συμφωνίας είναι θέμα ημερών, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα η Disney θα έχει στα χέρια ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της κινηματογραφικής πίτας.

Και αυτό γιατί θα πάρει ανάμεσα σε άλλα τα δικαιώματα των παλιών ταινιών του Star Wars, του Alien, του Avatar αλλά και των X-Men! Το τελευταίο είναι εξαιρετικά σημαντικό από την άποψη ότι θα ενωθούν επιτέλους σχεδόν όλοι οι ήρωες της Marvel, σε μια εποχή που προγραμματίζεται ήδη η επόμενη μέρα για το κινηματογραφικό σύμπαν των Avengers αφού η τέταρτη ταινία τους (που αναμένεται το 2019) θα βάλει τελεία στο κύκλο που ξεκίνησε το 2008.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η αξία των κομματιών της FOX που θα πάρει στα χέρια της η Disney (κανάλια, δικαιώματα και άλλες υπηρεσίες) ξεπερνά τα 60 δισεκατομμύρια. Το πόσα χρήματα θα δώσει για να τα αποκτήσει είναι μια άλλη κουβέντα και αναμένεται σύντομα να τα μάθουμε όλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ