Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σειρά που θέλει να πάρει τη θέση του Game of Thrones
News

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σειρά που θέλει να πάρει τη θέση του Game of Thrones

Την Κυριακή που μας έρχεται κάνει πρεμιέρα στο HBO η μεγαλύτερη παραγωγή του καναλιού μετά το Game of Thrones. Οι προσδοκίες για το Westworld είναι τεράστιες και οι κριτικές για το πρώτο επεισόδιο κάτι παραπάνω από καλές.

Μέχρι να το δούμε με τα μάτια μας δεν είμαστε βέβαιοι για τίποτα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συλλέξουμε μερικά στοιχεία για την πολύ-αναμενόμενη σειρά και να σας τα παρουσιάσουμε έτσι για να έχετε μία μικρή ιδέα.

Πρωταγωνιστούν ο Άντονι Χόπκινς, ο Εντ Χάρις και οι Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μάικλ Μάρσντεν και Θάντι Νιούτον.

-To Westworld βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του 1973. Το σενάριο ανήκε στον Μάικλ Κράιτον, τον συγγραφέα που είναι περισσότερο γνωστός για τα βιβλία του Jurassic Park. Υπάρχουν τρεις φανταστικοί κόσμοι στο σύμπαν που έπλασε ο Κράιτον. Ο Westworld, o Roman World και ο Medieval World αλλά η ταινία επικεντρώνεται περισσότερο στον πρώτο.

-Στην ταινία οι επισκέπτες του Westworld μπαίνουν σε κίνδυνο, όταν τα ρομπότ αρχίζουν να παίρνουν πρωτοβουλίες και φτάνουν στο σημείο να δολοφονούν, ειδικά το ρομπότ που υποδύεται ο Γιούλ Μπρίνερ.

gallery-1439160573-james-marsden-evan-rachel-wood-westworld

-Στο Westworld του HBO η μεγάλη απειλή είναι οι άνθρωποι και η σειρά θα ρίξει περισσότερο φως στην Delos την εταιρεία που δημιούργησε αυτό το… τουριστικό πάρκο.

-Τα διλήμματα που μπαίνουν είναι κυρίως ηθικά για τον τρόπο που οι άνθρωποι χειρίζονται την ελευθερία που έχουν πάνω στα ρομπότ του πάρκου. Ακόμα και σε θέματα δολοφονίας ή βιασμού.

-Οι κανόνες στο πάρκο είναι απλοί. Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να κάνουν κακό σε άλλους επισκέπτες και οι οικοδεσπότες (ρομπότ) δεν επιτρέπεται να κάνουν κακό στους επισκέπτες. Κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες βγάζουν τα πιο αρρωστημένα τους ένστικτα πάνω στους οικοδεσπότες είτε χρησιμοποιώντας τους σεξουαλικά είτε ως στόχους για να βελτιώσουν τη… σκοποβολή τους. Η μνήμη των ρομπότ κάθε βράδυ διαγράφεται έτσι την επόμενη ημέρα συνεχίζουν να υπηρετούν τον σκοπό.

westworld-image-ed-harris

-Το reboot βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πάνω από μία δεκαετία και το αρχικό πλάνο ήταν να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Αυτό το πλάνο ματαιώθηκε όταν ο Άρνολντ εξελέγη κυβερνήτης στην Καλιφόρνια. Στη συνέχεια τα δικαιώματα πήγαν στην εταιρεία Bad Robot του JJ Abrams μέχρι που το HBO έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η παραγωγή.

-Μια παραγωγή που αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα και μάλιστα υπήρξε μία διακοπή που κράτησε πολλούς μήνες μέχρι να μπουν ξανά όλα σε σωστή τροχιά. Τον γύρο του internet είχαν κάνει πριν από δύο χρόνια δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η αγγελία για τους κομπάρσους ζητούσε από αυτούς να είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε πράξεις με σεξουαλικό περιεχόμενο, όπως άγγιγμα γεννητικών οργάνων και να είναι διατεθειμένοι να κάτσουν στα τέσσερα ενώ κάποιος τους καβαλάει γυμνός.




-Υπάρχει πλάνο και από τους δημιουργούς και από το HBO. Το πλάνο προβλέπει ότι η σειρά θα κρατήσει για πέντε σεζόν, αν όλα πάνε καλά φυσικά από άποψη τηλεθέασης.

-To σενάριο της σειράς και την σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου υπογράφει ο Τζόναθαν Νόλαν, ο μικρότερος αδελφός του Κρίστοφερ. Μαζί έχουν γράψει τα σενάρια για τις περισσότερες ταινίες του Νόλαν όπως το Dark Knight και το Interstellar.

-H πρώτη σεζόν θα αποτελείται από δέκα επεισόδια που θα προβάλλονται κάθε Κυριακή βράδυ από το HBO. Το φινάλε αναμένεται να προβληθεί στα μέσα του Δεκέμβρη.

1274080mktpawestworlds1keyartpov1jpg-42cbc1_765w

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: