Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον χώρο της μεγάλης συνάντησης στο φινάλε του Game of Thrones
News

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον χώρο της μεγάλης συνάντησης στο φινάλε του Game of Thrones

Στο trailer για το φινάλε του Game of Thrones βλέπουμε ότι θα γίνει επιτέλους η μεγάλη συνάντηση. Από τη μία η πλευρά της Ντενέρις (αν και δεν βλέπουμε την ίδια) με τον Τύριον και τον Τζον Σνόου, να προσπαθούν να πείσουν την Σέρσεϊ ότι ο κίνδυνος των White Walkers είναι αληθινός και τεράστιος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε ένα μέρος που δεν έχουμε δει ξανά στη σειρά, αλλά αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας του Γούστερος που έχει πλάσει ο George RR Martin.

Είναι το Dragonpit και χτίστηκε λίγο έξω από το King’s Landing κατά τα χρόνια βασιλείας του Μέγκορ, του τρίτου βασιλιά της δυναστείας των Ταργκάρυεν για να φιλοξενεί τους δράκους που τότε ήταν πάρα πολλοί.

Όπως αναφέρεται στα βιβλία το κτίσμα ήταν τεράστιο σε σχήμα αρένας και από την είσοδο του μπρούσαν να περάσουν 30 έφιπποι άνδρες παρατεταγμένοι δίπλα-δίπλα. Ήταν επίσης κλείστο με έναν τεράστιο θόλο να το καλύπτει. Τα υπόγεια του ήταν και αυτά πολύ μεγάλα με 40 θαλάμους στους οποίους μπορούσαν να μπουν δράκοι μικρής ηλικίας.

Το Dragonpit καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου των Ταργκάρυεν, γνωστού και ως ο χορός των δράκων (περίπου 170 χρόνια πριν τα γεγονότα της σειράς), όταν χιλιάδες αγριεμένοι πολίτες μπήκαν μέσα και επιτέθηκαν στους στρατιώτες των Ταργκάρυεν αλλά και στους δράκους. Οι τρεις ήταν μικρής ηλικίας και όλοι τους δεμένοι.

Πέντε δράκοι σκοτώθηκαν σε εκείνη την επίθεση και ο θόλος κατέρρευσε όταν ένας από αυτούς όρμησε προς την οροφή για να ξεφύγει, γκρεμίζοντας τον. Χιλιάδες πολίτες πέθαναν επίσης εκείνο το βράδυ.

Το Dragonpit δεν επισκευάστηκε ποτέ αφού μετά τον χορό των δράκων ελάχιστοι είχαν μείνει ζωντανοί και ο τελευταίος από αυτούς πέθανε 22 χρόνια μετά τον πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιδημίας που χτύπησε το King’s Landing περίπου 90 χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για να τοποθετηθούν οι νεκροί και στη συνέχεια να καούν τα πτώματα.



Από τότε παρέμεινε έρημο και ερειπωμένο μέχρι τη σκηνή που βλέπουμε στο trailer για το φινάλε.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο χώρος είναι πολύ μικρότερος από ότι περιγράφεται στα βιβλία, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να περάσει από την πύλη του ένας μεγάλος δράκος.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι δημιουργοί της σειράς επέλεξαν να γυρίσουν τη σκηνή σε ένα ρωμαϊκό Κολοσσαίο στην Ισπανία και δεν έφτιαξαν από την αρχή κάποιο νέο χώρο.

To φινάλε της 7ης σεζόν του Game of Thrones θα προβληθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ