Οι σπουδαιότερες στιγμές των Enemy of Reality
News

Οι σπουδαιότερες στιγμές των Enemy of Reality

Λίγες μέρες πριν τη ζωντανή τους εμφάνιση στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο Temple (Ιάκχου 17, Αθήνα), στο πρώτο τους headline show στη γενέτειρά τους, για το τελευταίο τους album Arakhne, και λίγες ακόμη μέρες πριν την έναρξή της Ευρωπαϊκής περιοδείας τους στο πλευρό των symphonic metal τιτάνων Therion, οι Enemy of Reality, δια στόματος της ταλαντούχας σοπράνο frontwoman τους, Ηλιάνας Τσακιράκη, δεν μας έδωσαν μια συμβατική συνέντευξη.

Mας μίλησαν για τις στιγμές που σημάδεψαν τη πορεία τους αυτά τα χρόνια που πορεύονται μαζί.

  1. Η δημιουργία μας και η έναρξή μας ως μπάντα. Η πρώτη φορά που μαζευτήκαμε όλοι μαζί και συζητήσαμε, γνωριστήκαμε καλύτερα, ανοιχτήκαμε, κάναμε χαβαλέ και πρωτογίναμε παρέα.

  1. Η δημιουργία του πρώτου μας τραγουδιού, One Last Try. Κάτι πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό γιατί από κει ξεκίνησαν όλα. Δεν σημάδεψε την πορεία ακριβώς, αλλά σίγουρα το ξεκίνημά μας, το οποίο έφερε κάποια πορεία ως τώρα. Τόση χαρά και άγχος να πάνε όλα καλά, να δούμε πώς θα συνυπάρξουμε όχι μόνο σαν παρέα, αλλά και σαν μουσικοί και performers και συνθετικά ώστε να μαστε όλοι ικανοποιημένοι.

  1. Η ηχογράφηση του πρώτου μας album. Το συναίσθημα του να ακούς τα κομμάτια σου καθαρά, να δένουν όλα αρμονικά καλά μεταξύ τους. Τα vibes να ανεβαίνουν και να αποτυπώνονται πιο έντονα τα συναισθήματα που έχει δημιουργήσει ο καθένας στο δίσκο με το χαρακτήρα του.

  1. Το πρώτο Indiegogo της μπάντας. Γιατί ο κόσμος έχοντας ακούσει μόλις ένα τραγούδι μας, μας εμπιστεύτηκε σα μουσικούς και προπαρήγγειλε το album! Δεν είχαμε φτάσει ολόκληρο το στόχο μας αλλά το 70% του. Διόλου αμελητέο και μας έδωσε μεγάλη χαρά και αίσθηση υποστήριξης.

  1. Η εμφάνισή μας στο μεγαλύτερο festival για female fronted metal bands στην Ευρώπη, το Metal Female Voices Fest, και η υποστήριξη του κόσμου καθώς στο περίπτερο της εταιρείας μας ο δίσκος έγινε sold out και πήραμε χρονική παράταση στο Signing session, καθώς ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και δεν προλαβαίναμε να τραβάμε φωτογραφίες και να γνωριζόμαστε μαζί τους. Δε θα ξεχάσω πόσο μεγάλα χαμόγελα είχαμε, και πόσο άγχος έφυγε από πάνω μας. Ήταν πολύ μεγάλο το στοίχημα του να κερδίσουμε τον κόσμο.

  1. Η πρώτη μας εμφάνιση σε ίδιου τύπου fest στην Αγγλία. Μετά από αυτή την εμφάνιση που προανέφερα στο MFVF αρκετές προτάσεις ήρθαν στην μπάντα, και μια απ’ αυτές ήταν η συμμετοχή μας στο DOD Fest στην Αγγλία. Το πρώτο μεγάλο slot μας ήρθε εκεί, μιας και εμφανιστήκαμε πριν το μεγάλο όνομα του fest, τους LeavesEyes. Εκεί ήταν και η πρώτη μας εμφάνιση σε χώρα που δεν είχαμε ιδέα αν είχαμε ανθρώπους να περιμένουν να μας ακούσουν ή όχι. Και συνειδητοποιήσαμε πως όχι μόνο είχαμε αλλά αρκετοί είχαν έρθει να μας δουν για δεύτερη φορά, αφού ήδη μας είχαν δει στο Βέλγιο (MFVF).

    1. Μεγάλη στιγμή για μας ήταν και το δεύτερο Indiegogo που κάναμε, στο οποίο πετύχαμε το 120% του στόχου μας. Είμαστε η πρώτη metal μπάντα στην Ελλάδα που κατάφερε να πιάσει το 100% (και να το ξεπεράσει) πράγμα που μας έδωσε τεράστια χαρά, και θάρρος για τις ηχογραφήσεις του επόμενου δίσκου μας, Arakhne.

  1. Πολύ όμορφη στιγμή συναυλιακά ήταν η συμμετοχή μας στο Artmania Fest στη Ρουμανία ως main support σε Αnathema και Saturnus, που ήταν το πρώτο ανοικτό φεστ που παίξαμε μπροστά σε αρκετές χιλιάδες κόσμου.

  1. Η ακουστική συναυλία μας ως support στην Anneke το 2015 ήταν μαγευτική εμπειρία. Είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε τη δυναμική των κομματιών ως συνθέσεις και αρμονίες με λίγο διαφορετικό πρίσμα, υπό τη συνοδεία χορωδίας, χωρίς ορχήστρες, μόνο με πιάνο, κιθάρα, μπάσο, τύμπανα και φωνές.

  1. Πολύ ωραίες εμπειρίες και αναμνήσεις μας άφησαν και οι επαρχίες που επισκεφθήκαμε στην Ελλάδα μας για συναυλίες τόσο μόνοι μας όσο και ως support στους SepticFlesh.

***

Ρωτήσαμε την Ηλιάνα των Enemy of Reality, ποιες είναι οι πέντε μπάντες που κατά τη γνώμη της τιμούν αυτό που πολλοί ονομάζουν “female fronted metal”:

Τhe Gathering

Πρωτοπόροι στη μουσική τους με την Anneke να έχει μαγέψει κάθε ακροατή. Όλη τους η πορεία ήταν αξιοθαύμαστη, επηρέασαν πολύ κόσμο και άνοιξαν ορίζοντες σε καινούρια μονοπάτια.

Αfter Forever

Ογκόλιθος στο είδος τους, μεγάλο σχολείο για όλες τις symphonicdarkgothic bands. Κι αυτοί επηρέασαν αρκετούς και έδωσαν διαφορετική πινελιά στο είδος.

Τheatre of Tragedy

Ήχος που μαγεύει. Το απόλυτο “Beauty and the Beast” που έχει υπάρξει ever.

Epica

Μια μπάντα με πιο βαρύ ήχο, με στεντόριες χορωδίες και εκλεπτυσμένα prog στοιχεία που δεν κουράζει και δεν γίνεται και υπερβολικό, χάνοντας την ουσία.

Νightwish

Ο κλασσικισμός συναντάει το metal σε άριστη δοσολογία και οι συνθέσεις δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητο το μεγαλύτερο ποσοστό του female fronted metal ιδιώματος.

***

Οι Enemy of Reality εμφανίζονται τη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ζωντανά στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι), μαζί με τους  Fortis Ventus.

Όλες οι πληροφορίες εδώ: www.facebook.com/events/1762248660472343

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ