Οι Blue Oyster Cult σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
News

Οι Blue Oyster Cult σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

“We’ll run away to Greece, We’ll walk the ruins of the Parthenon, We’ll drink ouzo in our cup, watch the dust billow ‘til the night is gone” B.O.C.

Μια απο τις μεγαλύτερες hard rock μπάντες όλων των εποχών, με 24.000.000 πωλήσεις δίσκων στο ενεργητικό της, έρχεται στο Gagarin και το Block 33 με τους θρυλικούς Eric Bloom και Buck Dharma να σαρώνουν την σκηνή.

Τον Φεβρουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα υποδεχτούμε για δύο μοναδικές συναυλίες, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα θρυλικά ονόματα της hard rock σκηνής, μια μπάντα της οποίας η επιρροή στη μεταγενέστερη μουσική υπήρξε τεράστια. Οι Blue Öyster Cult έπαιζαν πάντα heavy rock για σκεπτόμενους ανθρώπους και χωρίς καμιά έκπτωση στον  ήχο ή την  αισθητική τους  κατάφεραν να ηχογραφήσουν  δεκάδες κομμάτια φετίχ για ανίερες ροκ εν ρολ λειτουργίες.

Όλοι αναγνωρίζουν  από τις πρώτες νότες τα λατρεμένα  “Don’t Fear the Reaper”, “Burning For You”, “Godzilla”, “Harvest Moon” και “Astronomy”.

H αμερικανική (μα… τόσο αγγλική) αυτή μπάντα αποτελεί ένα από τα κορυφαία και πιο «εγκεφαλικά» σχήματα που ανέδειξε ποτέ η «σκληρή» rock.

Οι BÖC είναι μια από τις πιο επιδραστικές μπάντες όλων των εποχών, και όχι μόνο για συγκροτήματα και μουσικούς “του είδους τους”. Το Don’t Fear the Reaper το έχουν διασκευάσει από τους Goo Goo Dolls μέχρι τον Elliott Smith και από τους ΗΙΜ μέχρι τους Wilco,  οι psy rock μπάντες μελετούν ευλαβικά τους live αυτοσχεδιασμούς τους, τους φωτισμούς και τη σκηνική τους παρουσία ενώ ο διαβόητος Godzilla κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσα μας,!

Το έχουν πει-και το λένε ακόμη-όλοι. Ελάχιστες μπαντες μεγαλουργούν στην σκηνή όπως οι BOC. Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα – στο Gagarin 205 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στην Θεσσαλονίκη –στο Block 33.

… και τα απαραίτητα trivia

-Το όνομά τους προέκυψε από ένα ποίημα του Sandy Pearlman, στο οποίο BOC ήταν ομάδα εξωγήινων που μυστικά κατηύθηνε την ζωή των γήινων.

-Το πασίγνωστο logo της μπάντας με τον γάντζο και τον σταυρό σχεδιάστηκε από τονBill Gawlik το 1972 και είναι το αλχημικό σύμβολο του μόλυβδου (από τα βαρύτερα μέταλλα) και συμβολίζει και τον Κρόνο στην αρχαία ελληνική μυθολογία.

-Aπό τις πιο στενές συνεργάτιδες της μπαντας  υπήρξε η νεαρή Patti Smithσυνεισφέροντας με στίχους και φωνητικά.

-Στην περιοδεία του “Agents Of Fortune”, οι B.O.C. έγιναν μία από τις πρώτες μπάντες που χρησιμοποίησαν λέιζερ, κάνοντας έτσι τα show τους αρκετά ελκυστικά. Το υψηλό κόστος παραγωγής όμως, σε συνδυασμό με κατηγορίες από πολλούς ότι είχαν πρόβλημα στην όραση τους μετά από συναυλίες των Cult, οδήγησαν το συγκρότημα στο να πουλήσει το συγκεκριμένο εξοπλισμό.

-To 1980 περιόδευσαν μαζί με τους Black Sabbath – η περιοδεία ονομάστηκε, φυσικά, “Black and Blue”

-Ο Allen Lanier, πληκτράς, κιθαρίστας, αλλά κι εκ των ιδρυτικών μελών των Blue Öyster Cult, απεβίωσε την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 μετά από πνευμονία που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Από το 2002 και μετά, η μπάντα περιοδεύει ασταμάτητα!!!

BlueOysterCultGagarin-716x1024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ