Ο τραγουδιστής που χάρισε το πρώτο συμβόλαιο στους Iron Maiden
News

Ο τραγουδιστής που χάρισε το πρώτο συμβόλαιο στους Iron Maiden

Στο ευρύτερο φάσμα της rock μουσικής θα βρούμε ιστορίες , άλλες επιβεβαιωμένες και άλλες που πέρασαν στην σφαίρα των αστικών μύθων, οι οποίες αξίζει να εξετάσουμε.

Τα πράγματα είναι απλά. Οι Βρετανοί ηχογράφησαν ένα demo (μετά ονομάστηκε «The Sound house Tapes») και έδωσαν μία κασέτα σε κάποιο metal club της περιοχής. Ο DJ την άκουσε, του άρεσε το περιεχόμενο και αποφάσισε να παίξει την επόμενη νύχτα το Prowler. Ακολούθησε ο κακός χαμός – με την καλή έννοια πάντα- και το συναυλιακό ταξίδι των Maiden δεν άργησε να αρχίσει. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά.

Πως όμως από εκείνη την νύχτα στο Bandwagon Soundhouse (το όνομα του club και η έμπνευση για τον τίτλο του demo), η μπάντα βρέθηκε στην στοργική αγκαλιά της ΕΜΙ ;

Η ιστορία – σύμφωνα με τα μέλη της μπάντας- έχει ως εξής. Λίγες ώρες πριν από κάποιο live τους στο περίφημο club Ruckin’ Arms , ενημερώθηκαν ότι εκπρόσωπος της ΕΜΙ θα βρίσκεται στο χώρο με σκοπό, αν όλα πάνε καλά, να τους προσφέρει κάποιο συμβόλαιο.

Η ώρα για το live πλησιάζει αλλά ο Paul Di’Anno δεν είχε ακόμα εμφανιστεί. Η ιστορία λέει πως βρίσκονταν στο σπίτι του μεθυσμένος, πολύ περισσότερο από το κανονικό, έχοντας οριακά τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να μην απαντάει στα τηλέφωνα ή τα κουδούνια.

Με δεδομένη λοιπόν την απουσία του τραγουδιστή της μπάντας, ο – από τότε- μάνατζερ τους Rod Smallwood είχε με τον SteveHarris το εξής διάλογο :

Rod : Steve μπορείς να τραγουδήσεις εσύ ;
Steve :Εννοείται ότι δεν μπορώ Rod, μια κατσίκα τραγουδάει καλύτερα από εμένα
Rod :Ναι , καταλαβαίνω τι λες, αλλά θα το κάνεις απόψε όμως έτσι ;
Steve : Μα φυσικά και θα το κάνω !

Και το live των Maiden έγινε εκείνη την νύχτα με τραγουδιστή τον μπασίστα του συγκροτήματος. Φυσικά και υπέγραψαν το συμβόλαιο και ο τυχερός εκείνης της βραδιάς δεν ήταν άλλος από τον Paul Di’Anno που κυριολεκτικά «κοιμόταν και η τύχη του δούλευε»

Δείτε τώρα πως ήταν τότε τα live των Maiden

[iframe]<iframe width=”750″ height=”560″ src=”//www.youtube.com/embed/8Bj3itGFGRU” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ