O Tony Iommi αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το τέλος των Βlack Sabbath
Music

O Tony Iommi αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το τέλος των Βlack Sabbath

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της σπουδαίας καριέρας των Black Sabbath ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ανακοίνωσαν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους το 2016 με τίτλο The End.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολλές απορίες (για το άλμπουμ που θα κυκλοφορούσαν, για τον Bill Ward) αλλά ο Tony Iommi έριξε φως σε όλα μιλώντας σε εφημερίδα του Birmingham.

Αρχικά για την υγεία του που είναι ο κύριος λόγος του τέλους των περιοδειών.

«Δεν μπορώ να το κάνω άλλο. Το σώμα μου δεν θα αντέξει για πολύ. Δεν θέλω ο καρκίνος να βρει πρόσφορο έδαφος και να επιστρέψει. Όλα τα ταξίδια για τις περιοδείες έχουν το τίμημα τους. Για αυτό βγαίνουμε για μία τελευταία περιοδεία. Για να πούμε αντίο. Και τότε θα είναι πραγματικά το τέλος. Δεν θα το ξανακάνουμε.

Το κάνουμε για 50 χρόνια. Είναι καιρός να τραβήξουμε μια γραμμή δεν νομίζεις; Ήταν πολύ καλά αλλά ήρθε η ώρα να σταματήσουμε.

Μη με παρεξηγήσετε, ακόμα μου αρέσει να κάνω συναυλίες. Τα ταξίδια και η εξάντληση που προκαλούν είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αυτή η πτυχή έχει μεγάλο αντίκτυπο σε μένα. Ναι, μπορεί να πετάμε μέσα στην πολυτέλεια, να μένουμε στα καλύτερα ξενοδοχεία, να πηγαίνουμε στους προορισμούς μας με λιμουζίνες, αλλά το σωματικό κόστος δεν αναιρείται από όλα αυτά.

Ακόμα και με όλα αυτά τα διαλλείματα που κάνουμε (πρέπει να κάνω εξετάσεις αίματος κάθε έξι εβδομάδες) το βρίσκω πολύ δύσκολο να συνεχίζω. Έχεις μια μεγάλη πτήση, φτάνεις σε κάποιο ξενοδοχείο στις 5 το πρωί. Μετά κάνεις soundcheck, έχεις την δουλειά του promotion, τη συναυλία και μετά επιστρέφεις στο ξενοδοχείο εξουθενωμένος και πέφτεις στο κρεβάτι. Την επόμενη μέρα πρέπει να κάνεις ξανά τα ίδια από την αρχή.

Αγαπώ το να είμαι στη σκηνή και να παίζω με τους Sabbath. Αυτό που δεν αγαπώ πλέον είναι τα πράγματα γύρω από τις συναυλίες. Κανένας από εμάς δεν γίνεται νεότερος».

Οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί  μέχρι στιγμής είναι για την Αμερική και την Αυστραλία. Ο Iommi μας λέει όμως ότι θα υπάρξουν πολλές περισσότερες.

«Η περιοδεία θα κρατήσει περίπου ένα χρόνο, ίσως και λίγο παραπάνω. Θα είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή και φτιάχνουμε ένα setlist που θα καλύπτει ολόκληρη την καριέρας μας από τις πρώτες ημέρες στο Birmingham. Όλα τα αγαπημένα τραγούδια του κόσμου θα είναι εκεί αλλά και κάποια που έχουμε παίξει σπάνια».

Από την αναγγελία της περιοδείας λείπει το όνομα του Bill Ward και σύμφωνα με τον Tony Iommi είναι δικό του θέμα το αν θα δεχθεί να επιστρέψει.

«Αυτό εξαρτάται από τον Bill. Συναντηθήκαμε πριν από έξι εβδομάδες και ήταν πολύ καλά. Αλλά είναι απόφαση του Bill. Το πλάνο αυτή τη στιγμή είναι να περιοδεύσουμε εγώ, ο Geezer, ο Ozzy και ο ντράμερ του Tommy Clufetos, που ήταν μαζί μας και στην προηγούμενη περιοδεία».

Όσο για το άλμπουμ που είχαμε την εντύπωση ότι θα κυκλοφορήσουν:

Γράφω τραγούδια από την εποχή που ολοκληρώσαμε τα sessions για το 13. Σε εκείνο το σημείο πιστεύαμε ότι θα υπάρξει και άλλο άλμπουμ. Αυτό είναι στον αέρα τώρα, έτσι δεν ξέρω πότε και αν θα το κάνουμε. Τα τραγούδια όμως είναι έτοιμα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ