Ο Τίριον τους τα δείχνει με κάθε ευκαιρία
Game of thrones

Ο Τίριον τους τα δείχνει με κάθε ευκαιρία

Η σεζόν του Game of Thrones που βρίσκεται σε εξέλιξη θα είναι πιθανότατα η καλύτερη της σειράς. Το υλικό του βιβλίου δίνει αυτή τη δυνατότητα στους δημιουργούς, ενώ οι μικρό-αλλαγές που γίνονται  σε σχέση με το έργο του George R.R. Martin έχουν λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILER

Το έκτο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής με τίτλο Τhe Laws Of Gods And Men μπορεί άνετα να μπει στη λίστα με τα πέντε καλύτερα επεισόδια της σειράς. Και δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει και κανένας. Άντε για τους απαιτητικούς να το βάλουμε στα έξι καλύτερα επεισόδια, αλλά μέχρι εκεί θα το πάμε το παζάρι μας, πιο κάτω μας κλέβετε.

Γιατί αυτό όμως;  Μήπως επειδή είδαμε έναν δράκο να κάνει επίδειξη ψησίματος κατσικιών;

burnination

… ή γιατί αντικρύσαμε για πρώτη φορά τον Τιτάνα του Μπράαβος;

Game-of-Thrones-Season-4-Episode-6-Braavos

Όχι βέβαια. Όσο ενδιαφέρον και να είχαν οι σκηνές της Ντενέρις στο Μιρίν, του Ράμσεϊ με τον Ρικ (Θίον) και η αποστολή του Στάνις στο Μπράαβος με στόχο να πάρουν χρηματοδότηση για τον πόλεμο τους ενάντια στον Βασιλιά και τους Λάνιστερ, το highlight ήταν φυσικά η δική του Τίριον.

Μία μαεστρικά στημένη σκηνή με κλιμακούμενη πλοκή, αντίστοιχη με αυτή του γάμου που οδήγησε στον θάνατο του Τζόφρι.

Με έναν Πίτερ Ντίνγκλατζ να απογειώνει το υλικό που είχε στα χέρια του, αρχικά προσπαθώντας να παραμείνει ψύχραιμος στις ραδιουργίες της Σέρσεϊ, που έκαναν τους μάρτυρες να τον «σταυρώσουν» και στη συνέχεια με το ξέσπασμα του με το οποίο θα ασχοληθούμε σε λίγο.

Στη σκηνή της δίκης βοήθησαν δύο ακόμα εμπλεκόμενοι. Η Σέι που επέστρεψε για να διεκδικήσει άνετα τον τίτλο της μεγαλύτερης καριόλας των Επτά Βασιλείων και να βάλει τη φωτογραφία της στο λεξικό…

Untitled-2

Και ο Oμπερίν Μαρτέλ που με το χαλαρό-cool ύφος του πεταγόταν ανάμεσα στις μαρτυρίες για να κάνει τις ερωτήσεις που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση…

post-43418-oberyn-martell-mischievous-tho-bQV9

Η συμφωνία που πετυχαίνει ο Τζέιμι με τον πατέρα του για την τύχη του Τίριον μοιάζει λογική. Αν βρεθεί ένοχος να ομολογήσει και να τον στείλουν στο τείχος.

game-of-thrones-season-4-episode-6-tyrion-trial-hbo-jaime

Μόνο που σε κάτι αντίστοιχο είχε συμφωνήσει και ο Νεντ Σταρκ και το κεφάλι του κόσμησε το φρούριο του Κινγκς Λάντινγκ για αρκετό καιρό.

Έτσι το ξέσπασμα του Τίριον έρχεται την ώρα που η Σέι δίνει το «ρεσιτάλ» της. Και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι παρά το μπόι του τα «σέρνει» όσο λίγοι στα Επτά Βασίλεια.

Κλείνουμε με την τελευταία σκηνή σε gif…

kill

1000

poison

trial

[signoff predefined=”Facebook”][/signoff]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ