Ο θρύλος των παιδιών με τα μαύρα μάτια
Movies

Ο θρύλος των παιδιών με τα μαύρα μάτια

Ο αστικός μύθος των παιδιών με τα μαύρα μάτια ξεκίνησε από το Τέξας στα τέλη της δεκαετίας του 90 και από τότε εξαπλώθηκε σε σχεδόν σε κάθε γωνία των Η.Π.Α.

Ο πρώτος άνθρωπος που έγραψε γι αυτά ήταν ο ρεπόρτερ Brian Bethel, καταγράφοντας μία σειρά από περιστατικά σε διαφορετικές πόλεις.

Αυτές οι ιστορίες έγιναν τόσο δημοφιλείς που το 2012 ο ρεπόρτερ εμφανίστηκε στο κανάλι Destination America για να μιλήσει σε ένα επεισόδιο της σειράς Monsters and Mysteries in America.

Οι περισσότερες ιστορίες και καταγραφές κάνουν λόγο για παιδιά ηλικίας συνήθως 6 έως 16 ετών, που μοιάζουν εντελώς φυσιολογικά εκτός φυσικά από τα μάτια τους που είναι κατάμαυρα. Όχι μόνο η κόρη του ματιού αλλά ολόκληρο το εσωτερικό.

Τα παιδιά κυκλοφορούν μόνα τους τη νύχτα σε πάρκινγκ, άδειους δρόμους και σημεία των πόλεων με πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια. Κάποιες περιγραφές τα θέλουν να φορούν κουκούλες που καλύπτουν το πάνω μέρος του προσώπου τους.

BEK_2-1200x933

Από την εποχή που οι ιστορίες ξεκίνησαν υπάρχουν πολλές παραλλαγές, άλλα ένα πράγμα είναι σταθερό σε όλες τους. Πλησιάζουν αγνώστους στο δρόμο και τους μιλούν με ήπια και πολύ ευγενική φωνή και ζητούν κάτι από αυτούς. Να τους πάνε σπίτι με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο τους ή κάτι άλλο παρόμοιο.

Άλλο ένα σταθερό σημείο στις περιγραφές είναι ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούν και οι προτάσεις τους δεν ταιριάζουν με παιδί της ηλικίας του αλλά με κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία. Συνήθως αποφεύγουν την οπτική επαφή όταν μιλάνε.

Αν παρόλα τα κοιτάξεις στα μάτια γίνονται ξαφνικά πολύ νευρικά, εχθρικά και η φωνή τους παίρνει έναν πιο βαθύ και βαρύ τόνο που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την ηλικία τους.

Έχουν τη δυνατότητα να σε υπνωτίσουν για να απαντήσεις θετικά σε αυτό που σου ζητάνε και φυσικά αυτοί που λένε ναι  εξαφανίζονται μαζί τους και κανένας δεν μαθαίνει ποτέ την τύχη τους.

Τέλος, ένας τρόπος για να τα ξεχωρίσεις σύμφωνα με τις περιγραφές, είναι ότι μπορείς να τα ακούσεις να τραγουδάνε παιδικά τραγούδια με παραλλαγμένους στίχους στο πιο τρομακτικό.

To 2012 έγινε μια προσπάθεια μέσω Kickstarter για να βγει μια ταινία που θα βασίζεται σε αυτές τις ιστορίες αλλά δεν πήγε και τόσο καλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ