Ο Steven Wilson για πρώτη φορά ως solo καλλιτέχνης στην Ελλάδα!
Music

Ο Steven Wilson για πρώτη φορά ως solo καλλιτέχνης στην Ελλάδα!

Με την δισκάρα “Hand.Cannot.Erase” στις αποσκευές του, o Steven Wilson θα έρθει στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο θέατρο Badminton στις 5 Μαΐου.

Το δελτίο τύπου

Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας ως solo καλλιτέχνης για μια και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton!

Ο Steven Wilson έγινε ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτής, κιθαρίστας, τραγουδιστής και στιχουργός των πολυαγαπημένων στη χώρα μας “Porcupine Tree” ενω έχει διατελέσει μέλος και πολλών άλλων μουσικών σχημάτων όπως οι No-Man, οι I.E.M., οι Bass Communion, οι Storm Corrosion και οι Blackfield των οποίων το ομόνημο single έκανε ιδιαίτερη επιτυχία στη χώρα μας και συνεχίζει ν’ ακούγεται από τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα και πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως οι: King Crimson, Jethro Tull, Yes, Yoko Ono, Marillion, Opeth, Anathema και Pendulum και έχει προταθεί για τέσσερα βραβεία Grammy.

Τα τελευταία χρόνια ο Steven Wilson έχει επικεντρωθεί στην προσωπική του καριέρα και δείχνει να διανύει την καλύτερη φάση της ζωής του τόσο δημιουργικά, κυκλοφορώντας αριστουργηματικά albums, όσο και εκτελεστικά καθώς οι ζωντανές του εμφανίσεις συγκαταλέγονται στα καλύτερα και πιο εντυποσιακά live shows της εποχής μας!

Το τέταρτο προσωπικό του album “Hand. Cannot. Erase” που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία καθώς αναρριχήθηκε στην 13η θέση των Βρετανικών charts, επίτευγμα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Wilson.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Steven Wilson κέρδισε τρία Progressive Music Awards, ανάμεσα στα οποία και αυτό του καλύτερου δίσκου της χρονιάς, και ανακηρύχτηκε έστω και άτυπα ως “σύγχρονος ηγέτης του Progressive Rock”.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα πρωταγωνιστούν στη ζωή των Ελλήνων και τα πολιτιστικά δρώμενα περιορίζονται σε ρόλο κομπάρσου, είναι σημαντικό να μας επισκέπτονται καλλιτέχνες που βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους, όπως ο Steven Wilson, για να μας θυμίζουν πως η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και βασικά συστατικά μιας υγιούς κοινωνίας.

STEVEN WILSON
Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 στο Badminton Theater

Εισιτήρια: 25/ 30/ 35/ 40/ 45 ευρώ

Η ημερομηνία έναρξης και τα σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν προσεχώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ