O Stephen King μας ενθουσίασε για την κινηματογραφική μεταφορά του Μαύρου Πύργου
News

O Stephen King μας ενθουσίασε για την κινηματογραφική μεταφορά του Μαύρου Πύργου

Είμαστε ανάμεσα σε αυτούς που έχουν γκρινιάξει πάρα πολύ μέχρι στιγμής με τα όσα ξέρουμε για την κινηματογραφική μεταφορά του Μαύρου Πύργου.

Είναι μια σειρά βιβλίων με φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και όπως είναι λογικό κάθε αλλαγή από τα βιβλία στον κινηματογράφο αντιμετωπίζεται με μεγάλη γκρίνια.

Με ένα τουιτάρισμα του ο Stephen King έδωσε μία εντελώς διαφορετική διάσταση στην ταινία που αναμένεται στους κινηματογράφους τον Φεβρουάριο του 2017. Αμέσως μετά το tweet υπάρχουν spoiler για την εξέλιξη των βιβλίων οπότε consider yourself warned (μετάφραση των αγγλικών: Το καλοκαίρι δροσιζόμαστε με καρπούζι).

Untitled

Στη φωτογραφία λοιπόν βλέπουμε το περίφημο βούκινο του Ελντ. Θα το αποκαλούμε βούκινο γιατί αυτή είναι η ελληνική ονομασία που μας αρέσει πιο πολύ από το ορίτζιναλ Horn of Eld.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική αυτή η φωτογραφία; Ο λόγος είναι απλός. Στο τέλος του έβδομου βιβλίου, ο Ρολαντ μετά την τελική μάχη με τον Πορφυρό Βασιλιά φτάνει στην κορυφή του Μαύρου Πύργου. Από εκεί επιστρέφει ξανά στο σημείο που τον βρήκαμε στην αρχή του πρώτου βιβλίου και διαπιστώνει ότι όλα είναι φαύλος κύκλος και κάνει αυτή την αναζήτηση συνέχεια με το ίδιο αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως κάτι διαφορετικό. Έχει μαζί του το βούκινο του Ελντ που δεν το είχε ποτέ ξανά μαζί του. Δέιγμα του ότι η επόμενη αναζήτηση ίσως να είναι και η τελική. Το βιβλίο όμως τελειώνει εκεί.

Υπάρχει λοιπόν η θεωρία ότι ο Stephen King μας λέει με τη φωτογραφία του ότι αυτή η αναζήτηση που θα δούμε στην ταινία δεν θα είναι αυτή την βιβλίων αλλά αυτή που ακλούθησε. Πολλά πράγματα θα είναι ίδια αλλά και πολλά θα είναι διαφορετικά.

Είμαστε ίσως για πρώτη φορά ενθουσιασμένοι και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν όλα αυτά.

Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 17 Φεβρουαρίου 2017 σε σκηνοθεσία  Nikolaj Arcel και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Idris Elba (Roland Deschain) και Matthew McConaughey (Randall Flagg).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ