Ο σκηνοθέτης του Last Jedi απαντά στην αρνητική κριτική: «Δεν έφτιαξα την ταινία με τους οπαδούς στο μυαλό»

Roxx |

Τεράστια κουβέντα έχει ανοίξει από την ημέρα που έκανε πρεμιέρα το Last Jedi, αφού μπορεί οι κριτικές να ήταν αποθεωτικές, αλλά το κοινό είναι διχασμένο.

Άλλοι δίνουν τα εύσημα στον Ράιαν Τζόνσον, που τόλμησε να πάρει αποφάσεις που αλλάζουν δρόμο στη σειρά και άλλοι του ρίχνουν μπινελίκια για τις ίδιες αλλαγές.  O σκηνοθέτης σε συνέντευξη του, τονίζει ότι ως οπαδός και ο ίδιος καταλαβαίνει τις αρνητικές αντιδράσεις από μερίδα του κοινού.

«Γνωρίζω και από προσωπική εμπειρία ότι πρώτα από όλα οι οπαδοί του Star Wars είναι πολύ παθιασμένοι, νοιάζονται πολύ για τις ταινίες και μερικές φορές μου την πέφτουν στο twitter. Αλλά το κάνουν από ενδιαφέρον και ξέρω ότι πονάει να περιμένεις κάτι συγκεκριμένο και να σου έρχεται κάτι διαφορετικό για κάτι που αγαπάς. Πάντα είναι οδυνηρό και δεν παίρνω προσωπικά τις αρνητικές αντιδράσεις κάποιων οπαδών. Κανένα πρόβλημα. Είναι η δουλειά μου, να τα αποδέχομαι όλα. Κάθε οπαδός έχει μία λίστα πραγμάτων που θέλει να δει σε μία ταινία του Star Wars. Θα βρεις λίγους οπαδούς με κοινές λίστες» τόνισε ο Ράιαν Τζόνσον και συνέχισε…

«Ξέρω ότι και οι ορίτζιναλ ταινίες ήταν πολύ προσωπική υπόθεση για τον George Lucas. O Lucas δεν έφτιαξε ποτέ μία ταινία του Star Wars με τη σκέψη του τι μπορεί να θέλουν οι οπαδοί. Και ξέρω ότι αν έγραφα με τους οπαδούς στο μυαλό, όσο δελεαστικό και αν είναι αυτό πολλοί θα μου φώναζαν και πάλι «Άντε γ@μήσου, κατέστρεψες το Star Wars». Και θα έφτιαχνα μία κακή ταινία. Και τελικά νομίζω ότι αυτό είναι που δεν θέλει κανένας. Και απλά να πω ότι το 80-90% των αντιδράσεων που λαμβάνω είναι θετικές. Υπάρχει πολύ αγάπη και χαρά από τον κόσμο. Έτσι, όταν μιλάω για τις αρνητικές αντιδράσεις αυτές αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής εικόνας».

Θυμίζουμε ότι ο Ράιαν παραδίδει τη σκυτάλη για την επόμενη ταινία στο JJ Abrams όπως έχει ήδη συμφωνήσει με την Disney για τη δημιουργία μίας εντελώς διαφορετικής τριλογίας του Star Wars που λογικά θα πρέπει να αναμένεται από το 2020 και μετά.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ