O Serj Tankian αποκαλύπτει τον λόγο που δεν βγάζουν άλμπουμ οι System of a Down
News

O Serj Tankian αποκαλύπτει τον λόγο που δεν βγάζουν άλμπουμ οι System of a Down

Τα χρόνια περνάνε, μέχρι και οι Tool λένε ότι θα βγάλουν νέο άλμπουμ το 2018, αλλά για τους System of a Down που περιμένουμε εδώ και 12 χρόνια δεν γίνεται πλέον καμία κουβέντα. Αν και οι φήμες είχαν φουντώσει κάποια στιγμή, το θέμα έχει παγώσει πάλι και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει παγωμένο για αρκετό καιρό ακόμα.

Ο Serj Tankian μίλησε στο Rolling Stone για τα δύο soundtrack που κυκλοφόρησε πρόσφατα και φυσικά ρωτήθηκε αν έχει γίνει προσπάθεια από την μπάντα να γράψει νέο άλμπουμ.

«Έχουμε κάνει προσπάθειες. Έχουμε συζητήσει και έχουμε παίξει τραγούδια ο ένας στον άλλο αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε ένα κοινό σημείο για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα για να προχωρήσουμε. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».

Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει επίσης η φημολογία ότι οι σχέσεις του Tankian με τους υπόλοιπους δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Τι λέει ο ίδιος;

«Όταν ο κόσμος δεν βλέπει νέο δίσκο, υποθέτει τα χειρότερα για τις σχέσεις μας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε καλύτεροι φίλοι –ή τουλάχιστον εγώ είμαι καλύτερος φίλος με όλους από ποτέ. Ο John (σ.σ. Dolmayan) είναι γαμπρός μου, είναι στην οικογένεια μου. Και περνάμε πολύ καλά στις περιοδείες. Κάποιες φορές όμως το να φτιάχνεις έναν δίσκο είναι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό τεσσάρων ανθρώπων και δεν έρχεται σε μία ευθεία πάντα. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά οι περιοδείες είναι εύκολες γιατί τα ξέρεις όλα αυτά τα τραγούδια. Περνάς καλά και αυτό αρκεί».

Ίσως η απάντηση για την μεγάλη αυτή η καθυστέρηση να είναι τελικά πολύ απλή και τη δίνει απαντώντας στο αν έχει σόλο κομμάτια έτοιμα σε πιο ροκ ύφος.

«Έχω μερικά ροκ τραγούδια έτοιμα. Ακόμα προσπαθώ να αποφασίσω τι θα κάνω με αυτά. Μπορεί να κυκλοφορήσω ένα EP ή κάτι τέτοιο. Έχοντας μία νέα οικογένεια, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον χρόνο που περνάω με το παιδί μου. Όταν βγάζεις έναν κανονικό δίσκο με μια μπάντα, έχεις να κάνεις βίντεο, συνεντεύξεις και περιοδείες και γενικά πρέπει να αφιερώσεις μερικά χρόνια για το μάρκετινγκ της δουλειάς. Είμαι σε ένα σημείο της ζωής μου που δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω. Για αυτό δεν θέλω να δεσμευτώ και να αφιερώσω αυτό τον χρόνο τώρα. Έτσι απλά μπορεί να βγάλω το EP στο itunes ή το spotify, να κάνω μερικές συνεντεύξεις και αυτό είναι».

Ορίστε λοιπόν. Αυτή την εποχή ο Tankian θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένεια του. Το 2012 παντρεύτηκε την επί πολλά χρόνια σύντροφο του και το 2014 έφεραν στον κόσμο τον γιο τους. Άρα να ελπίζουμε ότι όταν ο μικρός πάει σχολείο θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί τους System; Προς τον παρόν ας ελπίσουμε ότι θα κυκλοφορήσει τα κομμάτια που έχει ήδη έτοιμα σύντομα, γιατί η τελευταία ροκ δουλειά του ήταν πίσω στο 2012.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ