Ο όρκος που έσπασε, η σκηνή από το παρελθόν και ο χαρακτήρας που επέστρεψε μετά από τρία χρόνια!
News

Ο όρκος που έσπασε, η σκηνή από το παρελθόν και ο χαρακτήρας που επέστρεψε μετά από τρία χρόνια!

Όπως κάθε εβδομάδα το Roxx καλύπτει όλες τις εξελίξεις στο Game of Thrones. Έτσι θα ήταν σωστό να σας προειδοποιήσουμε ότι ακολουθούν spoiler για το επεισόδιο που προβλήθηκε την Κυριακή.

556bb81c4ae56e586e457483_spoilers-game-nights-king

Μετά από δέκα μήνες και δύο επεισόδια που η κουβέντα περιστρεφόταν γύρω από τον αν θα επιστρέψει ή όχι στη ζωή ο Τζον Σνόου είναι και πάλι εδώ και προφανώς είναι έτοιμος να κόψει κωλαράκια.

Χωρίς να έχουμε παρόμοια εμπειρία με τον Τζον, είναι μάλλον λογικό ο θάνατος να σε αλλάζει και όταν θα βρεθεί μία μάγισσα να σε επαναφέρει στη ζωή, θα προσπαθήσεις σκληρά για να μην επαναλάβεις τα λάθη που σε οδήγησαν μαχαιρωμένο από τους ίδιους τους συντρόφους σου.

Αυτή τη στιγμή ο Τζον Σνόου μοιάζει ως ο πιο σημαντικός παίκτης σε ολόκληρη τη σειρά. Στις προηγούμενες σεζόν η ιστορία του πολλές φορές έμοιαζε δευτερεύουσα σε σημασία, αφού η Ντενέρις είχε δράκους που πέταγαν φωτιές,  ο Τίριον ήταν (και παραμένει) cool as fuck ενώ οι υπόλοιποι πάλευαν για σημαντικά όπως -θεωρούν- πράγματα. Την κατάκτηση του θρόνου ας πούμε.

Από τα μισά της περασμένης σεζόν και μετά ο μπάσταρδος του βορρά έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του και από εδώ και πέρα ξεκινάει την αντεπίθεση του.

Προφανώς και δεν θα χάριζε τη ζωή σε αυτούς που τον πρόδωσαν, παρά το γεγονός ότι τον είδαμε να διστάζει για λίγο. Και είμαστε τόσο κακοί άνθρωποι που χαιρόμαστε πλέον όταν βλέπουμε ένα 12χρονο αγόρι να εκτελείται δια απαγχονισμού;

olly-dead

Όχι, όχι! Δεν είμαστε. Θυμηθείτε απλά αυτό…

olly

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Ένας φόβος που υπήρχε ήταν ότι θα περάσουμε ολόκληρη τη σεζόν στο Castle Black με τον Σνόου να προσπαθεί να αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του. Τελικά και αφού έκλεισε τους λογαριασμούς με αυτούς που τον πρόδωσαν χρησιμοποίησε το «παραθυράκι» των κανονισμών  και την έκανε με ελαφρά. Οι όρκοι κρατούν όσο είσαι ζωντανός.

And now his watch has ended και πάμε για άλλα που πιθανότατα περιλαμβάνουν κάθοδο στο Γουίντερφελ!

jon snow

Εκεί που ο Ράμσεϊ είναι πλέον ο απόλυτος άρχοντας και αρχίζει να μαζεύει την υποστήριξη από σημαντικές οικογένειες του Βορρά. Όπως έχει προκύψει οι περισσότεροι άρχοντες του Βορρά που γνωρίσαμε ή ακούσαμε για αυτούς από το ξεκίνημα της σειράς είναι πλέον νεκροί και τη θέση τους έχουν πάρει οι γιοί τους που οι περισσότεροι συμπεριφέρονται ως μαλακισμένα με απωθημένα.

Ο Ράμσεϊ λοιπόν δέχτηκε ένα δώρο που θα του αποδειχθεί πιθανότατα χρήσιμο στη συνέχεια. Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε και πάλι πίσω στη σειρά τον Ρίκον, τον μικρό αδελφό της οικογένειας Σταρκ που είχαμε να δούμε από το ένατο επεισόδιο της τρίτης σεζόν. Ναι, το επεισόδιο του Ματωμένου Γάμου. Και φυσικά όπως τα περισσότερα παιδιά της οικογένειας Σταρκ (πλην της  Άρια) μέσα σε μία τριετία έχουν ψηλώσει ενάμιση μέτρο και φαίνονται μια δεκαετία μεγαλύτερα. Μάλλον θα είναι τα γονίδια.

got603081815hsdsc70821jpg-685003_765w

Όπως και με κάθε πτυχή του Game of Thrones,  αμέσως μετά τη σκηνή, έχουν αρχίσει οι θεωρίες ότι η παράδοση του Ρίκον είναι κόλπο. Και βασίζονται στην υποψία ότι το κεφάλι ανταρόλυκου που είδαμε ΔΕΝ ανήκει στον Shaggydogg. Είναι και αυτή λίγο τραβηγμένη σαν θεωρία αλλά θα πάρουμε απαντήσεις σύντομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ρίκον βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσε να είναι αυτή τη στιγμή ενώ η Όσα μαντεύουμε ότι δεν θα τη βγάλει καθαρή.

Και πάμε στη σκηνή που όλοι περίμεναν. Από το trailer ξέραμε ότι θα δούμε επιτέλους την περίφημη μάχη του tower of Joy. Εκεί που ο νεαρός Νεντ Σταρκ φτάνει για να σώσει την αδελφή του.

gotmp092815ep603-38621jpg-685000_765w

Γινόμαστε μάρτυρες της σκηνής μέσω του Μπραν, που βρίσκεται εκεί μαζί με τον κοράκι με τα τρία μάτια. Βλέπουμε τη σκληρή μάχη και βλέπουμε επίσης τον Νεντ ένα βήμα πριν τον θάνατο αφού ο Άρθουρ Ντέιν τους κάνει όλους μια χαψιά.  Ο Νεντ δεν κερδίζει όμως τίμια, κερδίζει μόνο αφού ένας από τους συντρόφους του μαχαιρώνει πισώπλατα τον Ντέιν.

Στη συνέχεια τρέχει προς τον πύργο και όλοι περιμένουμε με κομμένη την ανάσα για το αν θα έρθει η επιβεβαίωση της περίφημης θεωρίας για τον Τζον Σνόου. Ότι δεν είναι δηλαδή γιος του Νεντ, αλλά της Λιάνα και του Ρέγκαρ.

Το κοράκι με τα τρία μάτια δεν αφήνει τον Μπραν να δει τη συνέχεια και του λέει ότι θα επιστρέψουν εκεί κάποια άλλη φορά. Ο Μπραν φωνάζει τον πατέρα του και αυτός γυρίζει, δεν βλέπει όμως τίποτα.

gallery-1462387092-thrones9

Και τώρα πάμε να οργιάσουμε. Μπορεί ο Μπραν με τις επισκέψεις του στο παρελθόν να παρέμβει στα όσα γίνονται και να αλλάξει το μέλλον; Έχουμε δει τον Νεντ Σταρκ σε παιδική ηλικία. Τον είδαμε τώρα μεγαλωμένο, μήπως αυτό σημαίνει ότι θα τον δούμε και στην εποχή των γεγονότων που κάλυψε η σειρά στο ξεκίνημα της;

Θα μπορέσει να του φωνάξει ο Μπραν «Πατέρα ξεκόλλα το κεφάλι σου με τις τιμιότητες και κόψε τις μαλακίες γιατί σου την έχουν στημένη;».

Κλείνουμε την αναφορά στα Σταρκόπαιδα με την Άρια, που μετά από το ξύλο που έφαγε σε τρία επεισόδια κατάφερε να ολοκληρώσει την εκπαίδευση της. Και πήρε και την όραση της πίσω, αλλά για να λέμε την αλήθεια δεν μας πολύ-πείθει όταν λέει ότι έχει αφήσει τον παλιό της εαυτό πίσω και βασικά δεν θα θέλαμε να τον έχει αφήσει. Η αναφορά πάντως για το κυνηγόσκυλο μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι θεωρίες θα επιβεβαιωθούν και θα τον δούμε και πάλι πίσω σύντομα.

Στα βάθη της Ανατολής η Ντενέρις προσπαθεί ακόμα να βρει άκρη για το πώς θα τη βγάλει καθαρή με τους Ντοθράκι, ο Τίριον προσπάθησε μάταια να πιάσει κουβέντα με τον Greyworm και τη Μισάντεϊ ενώ ο Βάρυς έκανε και πάλι τα κόλπα του για να μάθει τα σχέδια των εχθρών. Χρησιμοποίησε τα «πουλάκια» του.

Τα «πουλάκια» που όπως μάθαμε όταν μεταφερθήκαμε στο Κινγκς Λάντινγ είναι μικρά παιδιά που κυκλοφορούν απαρατήρητα στους δρόμους.

Τέλος, η Σέρσεϊ προσπαθεί να βάλει ξανά τους Λάνιστερ σε τροχιά αλλά το εμπόδιο των ταλιμπάν της πίστης παραμένει μεγάλο. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να το ξεπεράσει ο Τόμεν που αν και βασιλιάς είναι αυτή τη στιγμή ο πιο light τύπος στα επτά βασίλεια.

Και κάπου εδώ το μόνο που μένει είναι να δούμε το preview της επόμενης εβδομάδας για εσάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ