Ο Κρίστοφερ Λι ήθελε να παίξει τον Γκάνταλφ και όχι τον Σάρουμαν
Movies

Ο Κρίστοφερ Λι ήθελε να παίξει τον Γκάνταλφ και όχι τον Σάρουμαν

To 2015 ήταν η χρονιά που χάσαμε μία τεράστια μορφή του κινηματογράφου. Ο Κρίστοφερ Λι έφυγε από τη ζώη σε ηλικία 93 ετών τον Ιούνιο και σίγουρα ένας από τους ρόλους για τον οποίο θα τον θυμούνται οι νεότερες γενιές είναι αυτός του Σάρουμαν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, ο Πίτερ Τζάκσον αποκάλυψε ότι ο Κρίστοφερ Λι ήθελε τον ρόλο του Γκάνταλφ και ότι ποτέ δεν ξεπέρασε το γεγονός ότι στο τέλος υποδύθηκε τον Σάρουμαν.

Ήταν τριάντα πολύ αμήχανα λεπτά με εμένα και τη Φραν να προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε ένα πολύ απογοητευμένο Κρίστοφερ Λι ότι για τον ρόλο του Γκάνταλφ μιλάμε ήδη με τον Ίαν ΜακΚελεν και πόσο πολύ θα του πήγαινε ο ρόλος του Σάρουμαν.

Δεν καταλάβαινε τίποτα και μας διέταξε να γυρίσουμε την κάμερα πάνω του για να κάνουμε οντισιόν για τον Γκάνταλφ.

Τελικά δώσαμε τον ρόλο στον Ίαν και συνεχίσαμε με τον Κρις στον ρόλο του Σάρουμαν. Κάθε φορά που συζητάγαμε μία σκηνή μου έλεγε ‘πρέπει να καταλάβεις Πίτερ ότι κατά βάθος δεν είναι κακός’.

Το είχε εκμυστηρευτεί και τον Ιαν ότι ήθελε πάρα πολύ να παίξει τον Γκάνταλφ. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του είπε ‘Είμαι εντάξει με το γεγονός ότι παίζω σε μία ταινία του Ιαν Μακ Κέλεν’. Τότε ο Ίαν γύρισε και με μεγάλη στοργικότητα του είπε ‘Όχι όμως όσο ενθουσιασμένος είμαι εγώ που παίζω σε μία ταινία του Ίαν Μακ Κέλεν’.

Αυτή ήταν η γλυκόπικρη πραγματικότητα με τον Κρις. Ενώ ο ίδιος αντιμετώπιζε ελαφρά την κινηματογραφική του ιστορία όλοι οι υπόλοιποι είχαν φυσικά την αντίθετη γνώμη.

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2015/01/rock-is-dead-radio-on-air-small.jpg” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ