Ο Kirk Hammet χαρακτηρίζει το νέο υλικό των Metallica «progressive»
Music

Ο Kirk Hammet χαρακτηρίζει το νέο υλικό των Metallica «progressive»

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του, που έκαναν γνωστό ότι το νέο άλμπουμ των Metallica έχει φτάσει στο όχι και τόσο εντυπωσιακό ποσοστό ολοκλήρωσης του 25%, ο Kirk Hammer με νέα του συνέντευξη μας μιλάει για τον ήχο του άλμπουμ.

Και όχι φυσικά οι Metallica δεν θα προσπαθήσουν να γίνουν Dream Theater. Σύμφωνα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος το υλικό του κινείται σε παρόμοια μονοπάτια με την κατεύθυνση του Death Magnetic αλλά και του Justice For All, χωρίς παρόλα αυτά να μοιάζει με κανένα από τα δύο.

Θα έλεγα ότι κάποιο από το υλικό που έχουμε γράψει είναι παρόμοιο με το Lords of Summer. Αρκετά από τα υπόλοιπα πράγματα είναι πιο progressive, στο ίδιο πνεύμα με ότι καταλήξαμε να κάνουμε στο Death Magnetic.

Υπάρχουν πολλά πιασάρικα πράγματα και είμαι ενθουσιασμένος με το πώς ακούγονται όλα. Αν θα το συνέκρινα με κάτι, θα έλεγα ότι μοιάζει λίγο με την προσέγγιση που είχαμε στο …And Justice For All. Δεν έχει βέβαια τον ήχο που είχε εκείνο το άλμπουμ, έναν ήχο που ήταν μοναδικός για την εποχή.

Ακούω πολλές metal μπάντες αυτή την εποχή και είναι αρκετές αυτές που γουστάρουν τον ήχο του Justice και κάνουν κάτι παρόμοιο. Μόνο που ακούγονται πολύ καλύτερα αφού σε αυτές μπορείς να ακούσεις το μπάσο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: