O Daron Malakian προσπαθεί να εξηγήσει τη θλίψη του για τον θάνατο του Charles Manson
News

O Daron Malakian προσπαθεί να εξηγήσει τη θλίψη του για τον θάνατο του Charles Manson

Η είδηση του θανάτου του Charles Manson, κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού ο καταδικασμένος για τον θάνατο επτά ανθρώπων 83χρονος, αποτελούσε για πολλές δεκαετίες ένας από τους μεγαλύτερους «μπαμπούλες» της αμερικανικής κοινωνίας.

Έτσι, η τοποθέτηση του Daron Malakian των System of a Down, που δήλωσε στεναχωρημένος για τον θάνατο του και ότι οι απόψεις τους είχαν αποτελέσει έμπνευση για αυτόν την εποχή που έγραψε το Toxicity, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Ο κιθαρίστας των System με μεγαλύτερη τοποθέτηση του προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιμένεις ψύχραιμη αντιμετώπιση και προσέγγιση. Καλύτερα να κρατάς τις σκέψεις σου για αργότερα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ο Manson ήταν μία ιδιοφυία που εξέφραζε τις σκέψεις του με πολύ έξυπνους τρόπους. Αν όλα όσε ξέρετε για αυτόν προέρχονται από τα μέσα ενημέρωσης τότε δεν σας κατηγορώ για τα αρνητικά σας σχόλια. Η άλλη πλευρά του όμως ήταν του μουσικού, που ένα τραγούδι του (Look At Your Game) είχε διασκευαστεί από τους GUNS N’ ROSES. Είχε επίσης πολλά σωστά επιχειρήματα για την κοινωνία και το περιβάλλον. Αν πολλοί από εσάς που με κατηγορείται και με αποκαλείται αηδιαστικό τα είχατε διαβάσει τότε δεν αποκλείεται να συμφωνούσατε μαζί του. Θα έλεγα μάλιστα ότι εσείς θα ήσασταν οι αηδιαστικοί αν δεν συμφωνούσατε με κάποια από αυτά.

Αν ο Manson ήταν απλά ένας ηλίθιος που σκότωνε ανθρώπους δεν θα με είχε εμπνεύσει με κανέναν τρόπο.

Δεν υποστηρίζω δολοφόνους και δολοφονίες με κανέναν τρόπο.

Όλοι εσείς που λέτε ότι χαίρεστε που πέθανε και θα θέλατε να καεί στην φανταστική σας κόλαση, θα έπρεπε να ντρέπεστε. Έχετε τόσο κακές σκέψεις όσο οι δολοφόνοι που λέτε ότι μισείτε τόσο πολύ.
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι εννοώ με όσα είπα για τον Manson. Δεν υποστηρίζω τον δολοφόνο Manson, αλλά υποστηρίζω την τέχνη του και τις απόψεις του για την κοινωνία και το περιβάλλον. Κάποιες φορές ταλαντούχοι άνθρωποι κάνουν άσχημα πράγματα. Για παράδειγμα, ο OJ Simpson σκότωσε τη γυναίκα του κάτι που ήταν τρομερό. Αυτό δεν αναιρεί όμως το γεγονός ότι ήταν καταπληκτικός παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου. Άρα υπάρχει ο δολοφόνος και ο αθλητής. Έτσι αν ήμουν και εγώ αθλητής δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την επιρροή που είχε στο αμερικανικό ποδόσφαιρο. Ναι έκανε κάτι πολύ άσχημο σκοτώνοντας τη γυναίκα του αλλά το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.

Και για τους ανθρώπους που ρωτάνε αν θα ένιωθα το ίδιο στην περίπτωση που ο Manson είχε σκοτώσει την οικογένεια μου ή την έγκυο γυναίκα μου έχω ένα παράδειγμα για εσάς. Μέλη της οικογένειας μου σκοτώθηκαν στην γενοκτονία των αρμενίων από την τουρκική κυβέρνηση και τούρκους στρατιώτες. Αλλά ακόμα απολαμβάνω τουρκική μουσική, τουρκική τέχνη και έχω φίλους Τούρκους που πιθανότατα οι παππούδες του να ήταν στρατιώτες κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ