Οι Nightfall στο Roxx: «Να χτίσουμε άλμπουμ-κιβωτούς που μεταφέρουν την ελπίδα για ένα καλύτερο σήμερα»
News

Οι Nightfall στο Roxx: «Να χτίσουμε άλμπουμ-κιβωτούς που μεταφέρουν την ελπίδα για ένα καλύτερο σήμερα»

Οι Nightfall είναι μια από τις σπουδαιότερες μπάντες του ελληνικού σκληρού ήχου, που κατάφεραν να δοξάσουν την ελληνική metal μουσική τα χρόνια που για να μιλήσεις με την εταιρεία σου στο εξωτερικό έστελνες τηλεγράφημα.

Το συγκρότημα είχε μπει στον πάγο για καιρό κι επανήλθε σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους fans με το καλύτερο Line up ίσως της ιστορίας τους κι ένα δίσκο που σκαρφαλώνει άνετα στα υψηλότερα σκαλοπάτια των καλύτερων metal κυκλοφοριών της χρονιάς μέχρι τώρα.

Βουτώντας στο «Athenian Echoes» παρελθόν των Nightfall το συγκρότημα μιλά για τη μάχη του mainman της μπάντας Ευθύμη Καραδήμα με την κατάθλιψη στο Αt Night we Prey με εξαιρετικούς στίχους, ανελέητο drumming και μελαγχολικά κιθαριστικά μέρη.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια live απουσίας μάλιστα, οι Nightfall θα δώσουν ένα επετειακό show το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στη σκηνή του Gagarin, σε μια εμφάνιση που όλοι μας περιμένουμε εδώ και καιρό.

Με αφορμή το live αλλά και τη συμμετοχή των Nightfall στο Merch of the Bands Bazaar Hip Hop & Rock Edition  επικοινωνήσαμε με τον Ευθύμη Καραδήμα για να μας μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν μετά την κυκλοφορία του At Night we Prey και το αποτύπωμα που έχει αφήσει έως τώρα ο δίσκος.

Το να κυκλοφορείς ένα άλμπουμ σα δικαιολογία για να μιλήσεις ανοιχτά για τις ψυχικές διαταραχές στα πλαίσια της κοινωνικής διάδρασης, και δη τις δικές σου, είναι ένα άλμα στο κενό. Το να ανταποκριθεί ο κόσμος θετικά, να ανοιχτεί και να μπει σε διάλογο, είναι το σαν το δίχτυ που ευχόσουν να υπάρχει πάνω από το μαύρο χάος και κάτω από τις λέξεις και τα συναισθήματα σου.

O λόγος λοιπόν στον Ευθύμη…

«Μέσα στην πανδημία και τον ορυμαγδό άσχημων νέων και φόβου για το αύριο, το At Night We Prey είναι η βελόνα και η κλωστή για να ράψουμε στόματα που μιλάνε άσχημα σε ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα. Σε ανθρώπους που εύκολα κάποιοι χαρακτηρίζουν τοξικούς και καλούν να αποβάλουμε από τη ζωή μας. Να τους απομονώσουμε. Να παίξουμε τους μικρούς θεούς και να τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον. Αυτό το απόστημα απανθρωπισμού καλείται να σπάσει αυτό το άλμπουμ.

Κάποιοι μπερδέψανε το μήνυμα του νομίζοντας ότι αναφέρεται στους μουσικούς, που λόγω πανδημίας δεν παίζουμε. Προφανώς δεν αναφέρεται σε αυτούς. Οι μουσικοί έχουμε το ευτύχημα να παίρνουμε ανάσες μέσα από την τέχνη μας, όσο πηχτός και αν είναι ο βούρκος γύρω μας. Οι άλλοι όμως, και κυρίως οι νεότεροι, χωρίς τις εμπειρίες της ζωής ακόμα, με το bullying να δίνει και να παίρνει, και με τους δύο κόσμους -τον πραγματικό και τον ηλεκτρονικό- να βουρδουλίζει το ηθικό τους, αυτοί ταλανίζονται οικτρά. Το At Night We Prey σε αυτά τα παιδιά κυρίως αναφέρεται. Εκεί θέλει δουλειά ακόμα για να περάσει το μήνυμα. Εκεί θέλουμε τη σκηνή να ανέβουμε, να μας ακούσουνε. Γιατί είναι τέτοιο το κομφούζιο σε αυτές τις ηλικίες, και τέτοια η υπερπληροφόρηση που θέλουν χρόνο για να σε εμπιστευτούν. Έχουν ακούσει ήδη πολλά.

Άξιζε τον κόπο λοιπόν να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο άλμπουμ. Αξίζει τον κόπο να αρχίσουμε οι καλλιτέχνες του ακραίου ήχου να μιλάμε για κοινωνικά θέματα πάλι. Να χτίσουμε άλμπουμ-κιβωτούς που μεταφέρουν την ελπίδα για ένα καλύτερο σήμερα. Να αρχίσουμε από το σήμερα για ένα καλύτερο αύριο».

Oι Nightfall το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Gagarin μας επιφυλάσσουν τη συναυλιακή επιστροφή της χρονιάς, με τους Ευθύμη Καραδήμα (φωνητικά), Μιχάλη Γαλιάτσο (κιθάρες), Κώστα Κυριακόπουλο (κιθάρες), Φώτη Bernardo (ντραμς) και Βασιλική Μπιζά (μπάσο) να δίνουν το έναυσμα για ένα εορταστικό live που οι αναρίθμητοι φίλοι του γκρουπ, περίμεναν πολλά χρόνια. Be there!

Εισιτήρια γενικής εισόδου 13 ευρώ

Σημεία Προπώλησης
www.highpriority.gr
www.ticketmaster.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: