Resident Evil: Και επίσημα έρχεται σειρά στο Netflix - Όλες οι λεπτομέρειες
Netflix

Resident Evil: Και επίσημα έρχεται σειρά στο Netflix – Όλες οι λεπτομέρειες

Resident Evil: Ήταν αρχές του 2019 όταν είχαμε ακούσει για πρώτη φορά ότι το Netflix ενδιαφέρεται για μία σειρά του Resident Evil, αλλά τώρα το πρότζεκτ παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά.

Το πράσινο φως δόθηκε για μία πρώτη σεζόν που θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια με τον Andrew Dabb (Supernatural) να γράφει το σενάριο και την Constantin Films -που έχει τα δικαιώματα των ταινιών- να αναλαμβάνει την παραγωγή.

Η σειρά δεν θα ακολουθήσει την εξέλιξη των παιχνιδιών και θα έχει δική της ιστορία που μάλιστα θα εξελίσσεται σε δύο διαφορετικά timeline.

Στο πρώτο από αυτά δύο 14χρονες αδελφές η Jade και η Billie Wesker μετακομίζουν στη νέα Raccoon City. Μία βιομηχανική πόλη πρόσφατα χτισμένη που γίνεται αναγκαστικά το σπίτι τους τον καιρό που κάνουν τα πρώτα βήματα στην εφηβεία τους. Αλλά όσο περισσότερο καιρό περνούν εκεί διαπιστώνουν ότι η πόλη είναι πολλά περισσότερα από όσα δείχνει και ότι ο πατέρας τους κρύβει σκοτεινά μυστικά. Μυστικά που μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο.

Στο δεύτερο timeline μεταφερόμαστε πάνω από μία δεκαετία στο μέλλον με λιγότερα από 15 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν απομείνει στη γη και πάνω έξι δισεκατομμύρια τέρατα, άνθρωποι και ζώα που έχουν μολυνθεί από τον T-Virus. H Jade τώρα κοντά στα 30 προσπαθεί να επιβιώσει σε αυτό τον νέο κόσμο την ώρα που τα μυστικά για το παρελθόν της με τον πατέρα και την αδελφή της συνεχίζουν να τη στοιχειώνουν.

Το franchise του Resident Evil ξεκίνησε το 1996 με το πρώτο ομώνυμο παιχνίδι και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την επιστροφή των ζόμπι στην ποπ κουλτούρα. Από αυτό ξεκίνησε και μία σειρά ταινιών με πρωταγωνίστρια την Μίλα Γιόβοβιτς που μετρά μέχρι σήμερα συνολικά έξι κεφάλαια.

https://youtu.be/eo77vjRaNGY

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ