Φεύγουν από το Netflix ο Daredevil και όλες οι σειρές της Marvel
Netflix

Φεύγουν από το Netflix ο Daredevil και όλες οι σειρές της Marvel

Netflix – Marvel: Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Netflix, κλείνει οριστικά σε λίγες ημέρες. Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, αλλά τσεκάραμε ότι ισχύει και για την Ελλάδα, όλες οι σειρές με χαρακτήρες της Marvel φεύγουν από την πλατφόρμα την πρώτη ημέρα του Μάρτιου.

Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι να πατήσετε το play σε κάποια από αυτές τις σειρές και τότε, ενώ έχει ξεκινήσει να παίζει το επεισόδιο, εμφανίζεται στιγμιαία πάνω αριστερά στην οθόνη ότι θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Έχουμε και λέμε λοιπόν.  Από το Netflix φεύγουν τα Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Punisher, Iron Fist αλλά και το Defenders.  Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για το νέο «σπίτι» των σειρών, αλλά μπορούμε να εικάσουμε ότι κάποια στιγμή θα καταλήξουν στο Disney Plus μαζί με το υπόλοιπο υλικό της Marvel.

H συνεργασία της Marvel με το Netflix ξεκίνησε με την πρώτη σεζόν του Daredevil, πίσω στο 2015, με τη σειρά να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και να γίνεται ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της πλατφόρμας. Η πρώτη σεζόν της Jessica Jones γνώρισε αποθεωτικές κριτικές, ενώ αντίστοιχα θερμή ήταν και η υποδοχή για τη σειρά του Luke Cage.

Τα πράγματα στράβωσαν με το Iron Fist, που θάφτηκε από τους κριτικούς, ενώ το 2017 φτάσαμε στην ένωση όλων των χαρακτήρων με το Defenders. Στη δεύτερη σεζόν του Daredevil είχαμε την πρώτη εμφάνιση του Punisher που προβλήθηκε για δύο σεζόν.

Τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών άρχισαν το 2018 όταν η Disney έκανε γνωστό ότι θα δημιουργήσει τη δική της streaming πλατφόρμα. Οι πρώτες σειρές που κόπηκαν από το Netflix ήταν Luke Cage και Iron Fist και ακολούθησε το Daredevil λίγο μετά το φινάλε της τρίτης σεζόν, ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν κοπεί όλες.

Βάσει συμφωνίας, η Marvel δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες σε δικά της πρότζεκτ για μία διετία, διάστημα που πλέον έχει περάσει. Έτσι, έχουμε ήδη τον Τσάρλι Κοξ να επιστρέφει στο ρόλο του Daredevil στο No Way Home του Spider-Man και τον Βίνσεντ ντ’Ονόφριο να υποδύεται ξανά τον Kingpin στο Hawkeye του Disney Plus

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ