Netflix: Αύξησε ξανά τις τιμές σε όλα τα προγράμματα του
News

Netflix: Αύξησε ξανά τις τιμές σε όλα τα προγράμματα του

Νέα αύξηση στα προγράμματα του για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μήνες, ανακοίνωσε το Netflix, προς το παρόν μόνο για τους συνδρομητές του στις Η.Π.Α.

Η τιμή του δημοφιλέστερου πλάνου με το απλό HD ανεβαίνει από τα 14 δολάρια στα 15.5, αυτή για το 4K πάει από τα 18 δολάρια στα 20, ενώ και το πιο οικονομικό πλάνο ανεβαίνει στα 10 δολάρια από τα 9.

Οι αυξήσεις ισχύουν άμεσα για νέους συνδρομητές, ενώ θα ισχύσουν σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες για τους ήδη υπάρχοντες. Στην Ελλάδα οι αντίστοιχες τιμές, που δεν επηρεάζονται προς το παρόν, είναι οκτώ, έντεκα και 14 ευρώ.

Το Netfix έχει 74 εκατομμύρια συνδρομητές στην Αμερική, σχεδόν το 1/3 από το παγκόσμιο σύνολο των 214 εκατομμυρίων και μπορεί σε κάθε  αύξηση των τιμών να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που εγκαταλείπει την υπηρεσία, όμως γενικότερα ο απολογισμός είναι θετικός για την εταιρεία που βλέπει τα έσοδα της να ανεβαίνουν.

Η αύξηση έρχεται σε μία εποχή που το Netflix  έχει βγει από τη διαδικασία του δανεισμού και έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί μόνο του τις τεράστιες παραγωγές, που το 2021 έφτασαν σε συνολικό κόστος τα 17 δισεκατομμύρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: