Ο νέος τρόπος που καταγράφει τα top 10 το Netflix και οι πρώτες ελληνικές λίστες
News

Ο νέος τρόπος που καταγράφει τα top 10 το Netflix και οι πρώτες ελληνικές λίστες

Ένα νέο τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης του παρουσίασε το Netflix και μπήκε σε πλήρη ισχύ από την Τρίτη. Πλέον η πλατφόρμα δημιουργεί τις λίστες των top 10 βάσει των ωρών προβολής ανά τίτλο, δηλαδή βάσει του συνολικού αριθμού ωρών που αφιερώνουν τα μέλη παρακολουθώντας μια σεζόν μιας σειράς ή μια ταινία.

Η μέτρηση έχει διάρκεια από την Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή και οι λίστες θα δημοσιεύονται κάθε Τρίτη.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεθοδολογία πίσω από τα Top 10 και το Top10.Netflix.com και αμέσως μετά οι πρώτες ελληνικές λίστες για την εβδομάδα που πέρασε.

  1. Οι λίστες δημιουργούνται βάσει των ωρών προβολής ανά τίτλο, δηλαδή βάσει του συνολικού αριθμού ωρών που αφιερώνουν τα μέλη παρακολουθώντας μια σεζόν μιας σειράς ή μια ταινία (συμπεριλαμβανομένων των τριών φορών που παρακολουθήσατε τη γνωστή σκηνή στο Sex Life).
  2. Μετράμε τις ώρες προβολής κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, από τη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή, ενώ οι λίστες δημοσιεύονται την Τρίτη.
  3. Δημοσιεύουμε τέσσερις εβδομαδιαίες παγκόσμιες λίστες Top 10: ταινίες (στα Αγγλικά), σειρές (στα Αγγλικά), ταινίες (ξενόγλωσσες) και σειρές (ξενόγλωσσες). Για κάθε λίστα, καταγράφουμε τις ώρες προβολής την εν λόγω εβδομάδα για κάθε τίτλο.
  4. Δημοσιεύουμε επίσης δύο λίστες Top 10, για ταινίες και σειρές, για πάνω από 90 χώρες (τις ίδιες χώρες που έχουν σειρές Top 10 χώρας στο ίδιο το Netflix). Αυτές οι λίστες δημιουργούνται επίσης βάσει των ωρών προβολής (αν και δεν δείχνουμε τις ώρες προβολής για κάθε τίτλο σε επίπεδο χώρας).
  5. Κάθε σεζόν μιας σειράς καταγράφεται ξεχωριστά, δηλαδή μπορεί να δείτε και τη σεζόν 2 και τη σεζόν 3 του Stranger Things στη λίστα.
  6. Όλοι οι τίτλοι, ανεξαρτήτως είδους, μπορούν να περιληφθούν στις λίστες: σειρές και ταινίες, παιδικά και οικογενειακά, περιεχόμενο του Netflix και αδειοδοτημένο περιεχόμενο.
  7. Αν και η ιστοσελίδα ξεκίνησε σήμερα (16 Νοεμβρίου), οι λίστες Top 10 και οι πληροφορίες που παρέχουμε για τον αριθμό των εβδομάδων που ένας τίτλος έμεινε στο Top10 είναι από τις 28 Ιουνίου 2021.
  8. Επίσης, δείχνουμε το Top 10 με τις πιο δημοφιλείς ταινίες στο Netflix (στα Αγγλικά), σειρές (στα Αγγλικά), ταινίες (ξενόγλωσσες) και σειρές (ξενόγλωσσες) όλων των εποχών, βάσει του συνολικού αριθμού ωρών προβολής ενός τίτλου τις 28 ημέρες που είναι στην υπηρεσία μας.
  9. Οι εβδομαδιαίες αναφορές στρογγυλοποιούνται ανά 10.000, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν διακυμάνσεις στη συνδεσιμότητα του Internet σε όλο τον κόσμο.
  10. Συνεργαζόμαστε με την EY, μια ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία, η οποία ελέγχει τα νέα μας στοιχεία μέτρησης προβολής, και θα δημοσιεύσουμε την αναφορά της το 2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: