Νέο «πέσιμο» Σκορσέζε στις ταινίες της Marvel: «Κάτι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων»
News

Νέο «πέσιμο» Σκορσέζε στις ταινίες της Marvel: «Κάτι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων»

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για την ατάκα του Μάρτιν Σκορσέζε για τις ταινίες της Marvel. Τις είχε χαρακτηρίσει θεματικά πάρκα και είχε πει ότι «δεν είναι κινηματογράφος».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο για το Irishman, παρουσία του Αλ Πατσίνο και του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο 76χρονος σκηνοθέτης επανέλαβε τη γνώμη και έριξε το μπαλάκι στους ιδιοκτήτες κινηματογράφων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προβάλλουν και άλλου τύπου ταινίες.

«Υπάρχουν ταινίες που μοιάζουν με θεματικά πάρκα, όπως οι ταινίες της Marvel και οι κινηματογράφοι μετατρέπονται σε κάτι αντίστοιχο. Είναι μία διαφορετική εμπειρία. Δεν είναι κινηματογράφος, είναι κάτι άλλο. Το αν σου αρέσει  ή όχι είναι μια άλλη ιστορία, δεν πρέπει όμως να κυριαρχούν πάνω από όλα. Έτσι, αυτό είναι μεγάλο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των κινηματογράφων πρέπει να πάρουν θέση. Πρέπει να επιτρέπουν την προβολή ταινιών που λένε ιστορίες. Μια τέτοια ταινία μπορεί να είναι μία σκηνή που κρατάει τρεις ώρες. Δεν χρειάζεται να είναι το τυπικό με αρχή μέση και τέλος».

Το Irishman του Μάρτιν Σκορσέζε θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 21 Νοεμβρίου πριν κάνει πρεμιέρα στο Netflix λίγες ημέρες μετά, στις 27 του ίδιου μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ