Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν φέρνει... ατομική βόμβα
News

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν φέρνει… ατομική βόμβα

Οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, έγιναν γνωστές μέσα από αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline. To site αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης, όπως και στο Dunkirk, θα μας πάει πίσω στην εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, με ένα εντελώς διαφορετικό πρότζεκτ όμως.

Θα εστιάσει στον J. Robert Oppenheimer που θεωρείται ο πατέρας της ατομικής βόμβας και είχε δώσει το παρών στο περίφημο Trinity Test που είχε πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου του 1945 στο Νέο Μεξικό.  Περιγράφοντας την εμπειρία του είχε δηλώσει αργότερα: «Μερικοί άνθρωποι γέλασαν, μερικοί άνθρωποι φώναζαν, οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν σιωπηλοί. Μέσα στο μυαλό μου κυριάρχησε ένας στίχος, μια γραμμή από το “Bhagavad-Gita” στην οποία ο Krishna προσπαθεί να πείσει τον πρίγκιπα ότι πρέπει να κάνει το καθήκον του: “Είμαι ο θάνατος: ο καταστροφέας των κόσμων”».

To δημοσίευμα αναφέρει επίσης, ότι φαβορί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο Κίλιαν Μέρφι που έχει συνεργαστεί με τον Νόλαν στην τριλογία του Batman, το Inception αλλά και το Dunkirk.

Το σενάριο για την ταινία είναι έτοιμο και αυτή την εποχή βρίσκεται στα χέρια διάφορων στούντιο, επιβεβαιώνοντας ότι η σχέση του με τη Warner Media μάλλον φτάνει στο τέλος της, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει στα τέλη του 2020, όταν ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι όλες της για το 2021 θα κάνουν πρεμιέρα ταυτόχρονα στο HBO Max μαζί με τους κινηματογράφους.

Αυτή η απόφαση δεν είχε επηρεάσει τον Νόλαν, αφού η τελευταία του ταινία το Tenet, προβλήθηκε αποκλειστικά στις αίθουσες την εποχή που η πανδημία σάρωνε, όμως ο σκηνοθέτης είναι φανατικός υποστηρικτής της κινηματογραφικής εμπειρίας.

«Κάποιοι από τους μεγαλύτερους δημιουργούς και πιο σημαντικούς ηθοποιούς της εποχής μας, πήγαν για ύπνο ένα βράδυ νομίζοντας ότι δουλεύουν για το καλύτερο κινηματογραφικό στούντιο και όταν ξύπνησαν ανακάλυψαν ότι δουλεύουν για τη χειρότερη streaming υπηρεσία» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ