Νέα σειρά της Marvel για την Agatha του WandaVision στο Disney Plus
News

Νέα σειρά της Marvel για την Agatha του WandaVision στο Disney Plus

To WandaVision ήταν η πρώτη σειρά της Marvel που προβλήθηκε από το Disney Plus και σίγουρα μαζί με το Loki ήταν αυτές που έχουν γνωρίσει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη επιτυχία. Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σειράς μαζί με την Ελιζαμπεθ Όλσεν και τον Πολ Μπέτανι ήταν η Κάθριν Χαν που έκλεψε την παράσταση στο ρόλο της Agatha Harkness και στο φινάλε έμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο να την δούμε ξανά.

Και αυτό τελικά θα γίνει πραγματικότητα μέσα από μία spin-off σειρά που θα έχει για πρωταγωνίστρια την Agatha και όπως αποκαλύπτει το Variety χαρακτηρίζεται ως dark comedy.

O βασικός σεναριογράφος του WandaVision, Jac Schaeffer, θα γράψει και εδώ το σενάριο και θα έχει χρέη παραγωγού, αλλά προς το παρόν δεν βγαίνουν προς τα έξω άλλες λεπtομέρειες για το πρότζεκτ που είναι ένα από τα πολλά που έχει στα σκαριά η Marvel για το Disney Plus.

Ποια είναι η Agatha Harkness στα κόμικ της Marvel; H ηλικία της είναι άγνωστη, όμως ξέρουμε ότι ζει εκατοντάδες χρόνια, χρησιμοποιώντας τη μαγεία της για να παρατείνει τη ζωή της. Έχει ζήσει στο Salem και στη συνέχεια στο νέο Salem που ήταν μία κοινότητα μάγων και μαγισσών, που είχαν πάρει όρκο να μην έχουν ξανά επαφές με κοινούς θνητούς ξανά. Η Agatha ήταν η αρχηγός τους, μέχρι που αποφάσισε να φύγει για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί.

Η πρώτη της εμφάνιση στα κόμικ γίνεται στο τεύχος 94 των Fantastic Four το 1970. Όταν γεννήθηκε ο Franklin Richards, οι γονείς του,  Reed και  Sue ( οι Mr. Fantastic και Invisible Woman των Fantastic Four), θέλησαν να τον κρατήσουν ασφαλή και μακριά από τους εχθρούς τους, έτσι πήγαν με το μωρό στην απομονωμένη πόλη Whisper Hill, τον τόπο κατοικίας της νέας τους γκουβερνάντας. Η οποία ήταν φυσικά η Agatha Harkness. Αν και δεν ήξεραν ότι η Agatha έχει δυνάμεις, αυτή κρατούσε το μωρό ασφαλές χρησιμοποιώντας τη μαγεία της. Τελικά αποκάλυψε το μυστικό της, όταν έσωσε τον Reed Raichards την εποχή που παγιδεύτηκε στην αρνητική ζώνη. Οι Fantastic Four τη θεωρούσαν σύμμαχο και φίλη και όταν αυτή κινδύνευε έκαναν τα πάντα για να τη σώσουν.

Η σχέση της με τη Wanda: Όταν η Wanda και ο Vision απέκτησαν δίδυμα, η Agatha εμφανίστηκε ξαφνικά στην πόρτα τους. Ήθελε να τους μιλήσει για τα παιδιά.  Στην ιστορία, τα δίδυμα εξαφανίζονταν όταν η Wanda δεν τα σκεφτόταν, αλλά η μητέρα τους δεν ήθελε να ακούσει την αλήθεια. Ότι τα παιδιά δεν ήταν αληθινά δηλαδή. Όταν ο δαίμονας Mephisto αποκάλυψε ότι τα δίδυμα ήταν κομμάτια της ψυχής του και τα απορρόφησε ξανά, η Agatha τα έσβησε από τη μνήμη της Wanda. Με το πέρασμα του καιρού όμως η Wanda θυμήθηκε τα παιδιά της και η Agatha πλήρωσε το τίμημα για την εμπλοκή της. Όλο αυτό οδήγησε στο περίφημο storyline, House of M.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ