Νέα riff που θα απορρίψουν ο Hetfield και ο Ulrich γράφει ο Kirk Hammet

Roxx |

Το τελευταίο άλμπουμ των Metallica δεν περιέχει ούτε ένα συνθετικό credit για τον Kirk Hammet, αφού όπως είχε δηλώσει ο ίδιος είχε χάσει το iphone που περιείχε όλες τις ιδέες του. Βέβαια αρκετό καιρό μετά ο James Hetfiled είχε τονίσει ότι απλά αυτά που είχε παρουσιάσει στο στούντιο δεν ήταν αρκετά καλά για να μπουν τελικά στο Hardwired.

Στο διάστημα της καραντίνας φάνηκε ότι το συγκρότημα μπορεί να πάρεις μπρος και να ετοιμάσει έναν νέο δίσκο ειδικά τώρα που δεν έχει συναυλιακές υποχρεώσεις, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Πάντως ο Kirk Hammet δουλεύει πάνω σε νέο υλικό και το έκανε γνωστό μέσω twitter γράφοντας απλά «Γράφω νέα riff».

Το συνόδευσε με ένα γκιφάκι του Mighty Mouse που θεωρούμε ότι είναι πιο πιθανό να μπει στον επόμενο δίσκο των Metallica. Εντάξει, εντάξει πλακίτσα κάνουμε αφού είναι ωραίος τύπος και τον αγαπάμε παρά το γεγονός ότι είναι λίγο παραλίας.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Kirk Hammet είχε δηλώσει ότι έχει πάνω από… 600 ιδέες για το νέο άλμπουμ.

«Έχουμε εβδομαδιαίες επαφές και η κουβέντα πάει στο τι θα κάνουμε το επόμενο διάστημα. Χρησιμοποίησα αυτό τον χρόνο για να ψάξω μέσα σε όλες τις ιδέες που είχα. Τα τελευταία 3-4 χρόνια είχα πάνω από 600 ιδέες. Χρειάστηκα περίπου δύο μήνες για να τα τσεκάρω όλα. Τα στέλνουμε όλα σε ένα κεντρικό σημείο και αρχίζουμε και τα ελέγχουμε ανταλλάσσοντας απόψεις και ξεκινάμε σιγά σιγά να οδεύουμε προς το νέο υλικό.  Για να ξεκινήσουμε κανονικά πρέπει να βρεθούμε στον ίδιο χώρο και να δημιουργήσουμε σπουδαία τραγούδια. Η μαγεία υπάρχει όταν είμαστε όλοι στο ίδιο χώρο και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα αν και αυτό μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ