Το X-Factor είναι πολύ σκοτεινό άλμπουμ για κάποιους οπαδούς των Iron Maiden σύμφωνα με τον Blaze Bayley
Music

Το X-Factor είναι πολύ σκοτεινό άλμπουμ για κάποιους οπαδούς των Iron Maiden σύμφωνα με τον Blaze Bayley

To Χ-Factor είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα άλμπουμ στην ιστορία του Heavy Metal, αφού μεγάλο μέρος των οπαδών των Iron Maiden δεν «χώνεψε» ποτέ την παρουσία του Blaze Bayley στο μικρόφωνο, ως αντικαταστάτη του Bruce Dickinson, που διέπρεψε με την μπάντα τα προηγούμενα χρόνια.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, υπάρχει πλέον μία διαφορετική εκτίμηση για εκείνη τη δουλειά, που αποτελεί ξεκάθαρα προϊόν της εποχής αλλά και των συνθηκών που ηχογραφήθηκε, με τον Bayley να αποτελεί πλέον μία γενικά πολύ αγαπητή φιγούρα στο κοινό.

Όπως λέει ο ίδιος πάντως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Metal Commandο ήχος του άλμπουμ είναι αυτός που είχε ξενίσει μεγάλο μέρος του κοινού.

«Το X Factor έχει απίστευτη μουσική, αλλά ο ήχος του είναι τόσο σκοτεινός και ο τρόπος παραγωγής του, δεν είναι προσβάσιμος όπως μερικά από τα άλλα άλμπουμ των Maiden», εξήγησε ο Blaze. «Πρέπει να ζήσεις με αυτό αρκετό καιρό για να μπεις στο κλίμα. Τότε νομίζω ότι μπορείς να ζήσεις τη μουσική. Νομίζω ότι αυτό ήταν το πρόβλημα εκείνη την εποχή. Είναι τόσο σκοτεινό και οι ήχοι ήταν αρκετά διαφορετικοί από ό,τι πριν.

Οι άνθρωποι που έζησαν με αυτό, κατάφεραν να το εκτιμήσουν. Και είναι επίσης οι διαφορετικοί πολιτισμοί και οι διαφορετικές χώρες. Στη Σουηδία και την Ισπανία, αυτό το άλμπουμ, ο κόσμος τα αγάπησε όσο κάθε άλλο άλμπουμ. Αλλά σε άλλα μέρη, οι άνθρωποι δεν το έκαναν».

O Blaze Bayley κυκλοφόρησε άλλο ένα άλμπουμ με τους Iron Maiden και στη συνέχεια είδε την πόρτα της εξόδου, λίγο πριν επιστρέψει ο Bruce Dickinson.

Πριν λίγο καιρό ο Bayley, σε συνέντευξη του στο βρετανικό Metal Hammer, είχε μιλήσει για το πως ένιωσε μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα.

«Ήταν φρικτό. Τη μία στιγμή ήμουν ψύχραιμος και έκανα όλα αυτά τα σχέδια για τη σόλο καριέρα μου. Θα επέστρεφα με ένα νέο πρότζεκτ  και θα χρησιμοποιούσα όλα όσα έμαθα από τους Maiden και από τη σύνθεση τραγουδιών με αυτούς τους τύπους και θα είναι απίστευτο. Και μετά από μερικές ώρες, έβαζα τα κλάματα. Δεν μπορούσα να το πω εκείνη τη στιγμή, αλλά καταστράφηκα» τονίζει ο Blaze Bayley που ήταν μέλος των Iron Maiden από το 1994 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 1999.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.