Τζίμι Χέντριξ: Ένα σπάνιο κομμάτι ροκ ιστορίας ενώθηκε 55 χρόνια μετά
Music

Τζίμι Χέντριξ: Ένα σπάνιο κομμάτι ροκ ιστορίας ενώθηκε 55 χρόνια μετά

Ένα σπάνιο κομμάτι της ροκ ιστορίας κατευθείαν από τα χέρια του Τζίμι Χέντριξ, ενώθηκε ξανά μετά από 55 χρόνια.  Τον Φεβρουάριο του 1967, o θρυλικός κιθαρίστας εμφανίστηκε μαζί με την μπάντα του στο Bath Pavilion της Αγγλίας στη θέση του Chuck Berry που ακύρωσε την εμφάνιση του την τελευταία στιγμή.

Δύο κορίτσια, ηλικία 15 και 16 ετών τότε, προσέγγισαν τον Χέντριξ και του ζήτησαν ένα αυτόγραφο. Εκείνος έσκισε μία σελίδα από ένα τετράδιο που έχει μπροστά του, έκοψε το χαρτί στη μέση και τους έδωσε από ένα αυτόγραφο. Εκτός από τον Χέντριξ υπέγραψαν και οι Mitch Mitchell και Noel Redding (μέλη της μπάντας του).

Όπως αποδείχθηκε, στο πίσω μέρος της σελίδας που υπέγραψε υπήρχαν οι στίχοι για το 51st Wedding Anniversary, τραγούδι που κυκλοφόρησε ως b-side του Puple Haze τρεις εβδομάδες μετά από εκείνη τη συναυλία.

Οι δύο φίλες, έχασαν επαφή με το πέρασμα των χρόνων κρατώντας η κάθε μία το δικό της αυτόγραφο. Πάνω από 50 χρόνια μετά, μία από τις γυναίκες επισκέφθηκε κατάστημα με rock’n’roll memorabilia που βρίσκεται στο Lancashire για να ζητήσει μία τιμή για το αυτόγραφο της. Ο ιδιοκτήτης της ζήτησε να βρει την παλιά της φίλη για να ενώσουν τη σελίδα, κάτι τελικά έγινε αφού και η άλλη γυναίκα είχε κρατήσει το αυτόγραφο της. Αποφάσισαν από κοινού να πουλήσουν τα αυτόγραφα τους και τώρα η ενωμένη σελίδα έχει αξία που ξεπερνάει το πενταψήφιο νούμερο.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με τα ενθύμια, υπάρχουν ελάχιστα χειρόγραφα του Τζίμι Χέντριξ και ακόμα λιγότερα υπογεγραμμένα από τον ίδιο, έτσι η αξία της σελίδας με τους στίχους, μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Ο Τζίμι Χέντριξ έφυγε από τη ζωή τρία χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1970. 


Διαβάστε ακόμα: 

Το Number of the Beast κυκλοφορεί σε κασέτα για τα 40 χρόνια!

Όσκαρ: Απρόσμενα αποτελέσματα στην ψηφοφορία του κοινού

Πότε κάνει πρεμιέρα η τελευταία σεζόν του Peaky Blinders


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ